Polițist sucevean trimis în judecată pentru luare de mită de 50 euro - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițist sucevean trimis în judecată pentru luare de mită de 50 euro

De    •   Publicat acum 1 an, 21 decembrie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție, cercetat în stare de libertate, pentru luare de mită și a unui inculpat cercetat în stare de libertate pentru dare de mită.

La data de 15 august 2017 ora 14:15, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată că pe raza unei localități rurale din apropierea municipiului s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

La data respectivă, în intervalul orar 14:00 – 22:00, inculpatul – agent de poliție se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiind desemnat să soluţioneze sesizările privind producerea unor accidente de circulaţie soldate cu victime.

La locul producerii accidentului s-a deplasat un echipaj de poliție, compus din agentul de poliție, inculpatul din prezenta cauză împreună cu un alt coleg.

Din efectuarea primelor verificări a reieşit că celălalt inculpat conducea autoturismul Audi pe raza unei localități rurale din apropierea municipiului Suceava și în urma manevrei de depășire a acroșat alt autovehicul, iar în urma impactului dintre vehicule a rezultat vătămarea corporală a unei persoane aflate în celălalt autovehicul, fiind întocmit dosar penal.

A doua zi după producerea accidentului, al doilea inculpat se afla în municipiul Suceava şi s-a deplasat la o vulcanizare, unde s-a întâlnit cu primul inculpat, agentul de poliție.

Observându-l la vulcanizare pe lucrătorul de poliţie desemnat să instrumenteze cauza penală în care era implicat, al doilea inculpat l-a abordat.

La solicitarea celui de-al doilea inculpat, agentul de poliție l-a urmat pe acesta într-un loc mai retras, respectiv după colţul clădirii vulcanizării.

În aceste împrejurări, inculpatul i-a strâns mâna în semn de salut inculpatului agent de poliție, odată cu strângerea de mână înmânându-i acestuia o bancnotă de 50 euro, pe care inculpatul o pregătise şi o pusese în palmă înainte de a-i întinde mâna lucrătorului de poliţie desemnat să instrumenteze accidentul rutier.

Inculpatul agent de poliție a acceptat bancnota dată de cel de-al doilea inculpat odată cu strângerea de mână, păstrând-o în palmă, după care a băgat mâna în buzunar, cu tot cu bancnotă.

Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul agent de poliţie a primit de la celălalt inculpat 50 euro, în legătură cu îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privind instrumentarea dosarului penal având ca obiect accidentul rutier soldat cu victime în care a fost implicat la data de 15.08.2017, în calitate de conducător auto,  astfel încât să beneficieze de restituirea permisului de conducere.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 21 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 21, 2018 @ 1:55 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string EWspUZ to the field below: