Raport de activitate Lungu 2018: o mulțime de realizări și doar trei neîmpliniri - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Raport de activitate Lungu 2018: o mulțime de realizări și doar trei neîmpliniri

De    •   Publicat acum 1 an, 19 decembrie 2018   •   Fara comentarii

La fel ca la fiecare sfârșit de an, primarul PNL de Suceava Ion Lungu a prezentat raportul de activitate pe întreg anul, scoțând în evidență numeroasele succese și doar câteva neîmpliniri.

La primul capitol el a menționat proiecte europene în valoare de aproape 43 milioane euro reprezentând 55 autobuze electrice, centrul multifuncțional Arta Ițcani, grădinița Burdujeni-Sat de la Școala Generală nr. 6, grădinița nouă de pe strada Dobrogeanu Gherea, grădinița nouă în curtea Școlii Generale nr. 7, reabilitare Colegiul Tehnic Petru Mușat, corp laboratoare Petru Rareș, creșterea eficienței energetice a Primăriei, proiect digitalizare Primărie.

“Au fost finalizate proiectele pe fonduri elvețiene modernizare iluminat public cu lămpi tip LED și achiziționarea a  11 mașini electrice, 2 furgonete, 2 autospeciale”  a spus Lungu, continuând cu zona de agrement Tătărași, amenajare spații verzi, abilitare  statuia lui Ștefan cel Mare, modernizare piața agroalimentară Burdujeni și piață centrală, extindere  gaz metan în Burdujeni-sat, finalizare 4  blocuri ANL Metro, aprobat proiectul pentru un pod nou peste râul Suceava.

În ceea ce privește reabilitarea străzilor, Lungu a menționat Vasile Bumbac, Curtea Domnească, Ion Irimescu, Mircea Damaschin,  Mihail Sadoveanu, Bogdan Vodă, parcarea MPO Mărășești.

Lungu a mai amintit că s-a reabilitat, cu fonduri guvernamentale, digul pe râul Moldova de la Berchișești, de unde se alimentează cu apă orașul Suceava.

Tot la capitolul succese au fost trecute contractul de salubritate, Registrul Spațiilor Verzi, sprijinirea financiară a Spitalului Județean, cluburilor sportive, bisericilor, precum și acordurile de înfrățire cu Soroca și Bethleem, festivitățile și festivalurile din anul centenar.

În schimb, nerealizările s-au redus la  “întârziere lucrări reparații străzi, lipsa forței de muncă, întârzieri lucrări Cartier Europa, apa și canalizare, energie electrică și nu s-a reușit transferul pădurilor parc în acest an către municipalitate”.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 19 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 19, 2018 @ 8:51 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pLzn2Z to the field below: