Liceul Special Bivolărie renunță la exploatarea fermei Călinești. Laptele nu poate fi prelucrat, iar paza patrimoniului este prea costisitoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Liceul Special Bivolărie renunță la exploatarea fermei Călinești. Laptele nu poate fi prelucrat, iar paza patrimoniului este prea costisitoare

De    •   Publicat acum 1 an, 18 decembrie 2018   •   Fara comentarii

Conducerea Liceului Tehnologic Special Bivolărie nu mai dorește să administreze ferma Călinești, așa încât Consiliul Județean Suceava va decide transmiterea bunurilor imobile în administrarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

Cele 11 clădiri și terenul în suprafață de 26.386 mp. au fost trecute în administrarea DJDP în februarie 2016, în același an, la cererea Liceului Bivolărie, fiind transmise în administrarea unității de învățământ.

Anul trecut, Consiliul de Administrație al liceului a decis încetarea activității de creștere a animalelor din cadrul fermei și vânzarea acestora.

“Liceul întâmpină mari greutăți în exploatarea fermei, având în vedere distanța de 60 km. între sediul administrativ al școlii și ferma Călinești, coroborat cu imposibilitatea de prelucrare a laptelui de oaie și de capră în cadrul centrului de prelucrare de la Bivolărie ( nefiind autorizat să prelucreze acest tip de lapte ), iar prelucrarea laptelui în cadrul fermei Călinești nu este posibilă, aceasta neîndeplinind condițiile impuse de DSP și DSV.

Asigurarea pazei și integrității patrimoniului necesită un efort financiar important, așa încât considerăm oportună revenirea în administrarea DJDP”,  a menționat vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc.

Directorul liceului, Viorica Georgescu, a solicitat preluarea în administrație a clădirilor și terenului fermei Călinești  “având în vedere că asigurarea pazei și integrității patrimoniului necesită un efort financiar pe care nu ni-l permitem”.

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 18 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 18, 2018 @ 7:05 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string lFtDYU to the field below: