FOTO / Exercițiu de intervenție ISU la Bioenergy Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO / Exercițiu de intervenție ISU la Bioenergy Suceava

De    •   Publicat acum 12 luni, 12 decembrie 2018   •   Fara comentarii

Pompierii militari suceveni au organizat azi un exerciţiu pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative generate de un cutremur și intervenția pentru stingerea unui incendiu produs în activități tehnologice, la centrala Bioenergy Suceava.

Scenariul exerciţiului a presupus producerea unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, care s-a resimțit puternic în județ.

Pompierii militari suceveni au fost anunțați, prin 112, că la Bioenergy s-au prăbușit elemente de construcție în clădirea administrativă.

Din cauza panicii create și a colapsului casei scărilor interioare, 6 persoane s-au refugiat pe acoperișul clădirii, iar 2 au fost date dispărute în interior.

De asemenea, a fost avariată banda de alimentare cu biomasă, astfel inițiindu-se un incendiu, care s-a propagat la centrala de biomasă.

În încercarea de a lichida incendiul cu mijloacele de primă intervenție din dotare, 2 lucrători de pe locul de muncă au fost surprinși în interiorul clădirii centralei.

Scopurile principale exercițiului au fost stabilirea modului de alertare, operaționalizare și integrare în acțiunile de răspuns a capabilităților terestre ale forțelor de intervenție specifice, asigurarea managementului integrat în gestionarea operativă a unei situații de urgență și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență și structurile competente M.A.I, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul de Stat în Construcții, Comitetul Local și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, precum și servicii private pentru situații de urgență ale agenţilor economici din zonă.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : ISU Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 12 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 12, 2018 @ 4:32 pm
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string icWmY2 to the field below: