UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (115): Intrarea în Fălticeni dinspre Roman - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (115): Intrarea în Fălticeni dinspre Roman

De    •   Publicat acum 10 luni, 8 decembrie 2018   •   2 comentarii

În anii 70 ai secolului trecut intrarea în Fălticeni dinspre Roman se făcea pe un drum șerpuit, pe care localnicii îl numeau  serpentine,  la fel ca și în cealaltă parte a orașului, dinspre Suceava.  De atunci datează fotografia de mai sus, realizată la intersecția străzii 7 Noiembrie cu Buciumeni. Majoritatea caselor și a spațiilor comerciale erau lipite, puține aveau etaj, iar trotuarele erau despărțite de carosabil prin rigole cu arbori. Se păstrau vechii stâlpi electrici din lemn, chiar dacă apăruseră și cei noi, care asigurau iluminatul stradal.  În zonă era situată și celebra crâșmă Bolta Rece, vestită pentru vinurile de calitate ținute la beci.

În partea dreaptă a fotografiei se observă o parte din indicatorul cu săgeată care arăta spre zona de agrement Dumbrava Minunată. Aceasta fusese dată în folosință în 1971, în cinstea zilei de 23 august, pe atunci zi națională. Restaurantul, cele două ștranduri și terenurile de sport de acolo erau marea atracție a orașului, mai ales la sfârșit de săptămână clienții fiind numeroși.

Timpul a trecut, strada 7 Noiembrie s-a transformat în bulevardul 2 Grăniceri, blocurile au luat locul caselor, vehiculele au năpădit orașul, iar Dumbrava Minunată a devenit schit de maici.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 8 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 8, 2018 @ 5:04 pm
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Sorin spune:

  Cred ca poza de epoca este facuta mai degraba de la intersectia strazii 2 graniceri cu strada Mihai Sadoveanu, aceasta din urma fiind cel mai scurt traseu catre Dumbrava Minunata

 2. Emil spune:

  Fotografia ar data anul 1971-1972.
  Pe partea stinga sunt stîlpii de fier ai iluminatului stradal iar pe cea dreapta sunt cei de telefonie. Tot undeva pe dreapta ar trebui sa fie restaurantul Stînisoara.
  Urîte si mohorîte mai erau ploioasele zile de toamna.
  Desi strada fusese botezata 7 Noiembrie, toata lumea îi spunea “2 Graniceri”, denumire luata dupa regimentul cu acelasi nume, ce fusese cantonat in Folticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Elzm9M to the field below: