Inspectoratul Teritorial de Muncă derulează un proiect în 10 licee sucevene pentru formarea culturii de prevenire în rândul tinerilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Inspectoratul Teritorial de Muncă derulează un proiect în 10 licee sucevene pentru formarea culturii de prevenire în rândul tinerilor

De    •   Publicat acum 1 an, 7 decembrie 2018   •   Fara comentarii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava continuă proiectul ”Valențe culturale ale securității şi sănătăţii în muncă” pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale, proiect care se derulează până în iunie 2019.

“Din cauza condiţiilor sociale în care trăiesc, tinerii români după împlinirea vârstei de 16 ani şi chiar mai devreme caută locuri de muncă, iar cei mai mulţi prestează munci sezoniere în timpul vacanţelor de vară.

Ei acceptă foarte ușor să lucreze fără forme legale şi să presteze munci nepotrivite cu insuficiența lor maturitate fizică şi mentală.

Astfel se expun riscului de accidentare deoarece tinereţea îi îndeamnă să practice meserii riscante şi/sau solicitante din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, împiedicându-i de cele mai multe ori să-şi recunoască limitele.

Capacitatea de a recunoaşte pericolele potenţiale, precum şi munca în condiţii de securitate solicită simţ practic, dar şi putere de observaţie, instruire şi experienţă.

Fiind nou veniți în câmpul muncii, este posibil ca tinerilor să le lipsească experiența și, adesea, maturitatea fizică și psihologică” se menționează într-un comunicat al ITM Suceava.

Instituția a reînnoit protocolul de colaborare cu Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, Colegiul Mihai Băcescu Fălticeni, Colegiul Dimitrie Cantemir Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Vasile Lovinescu Fălticeni, Liceul Mihai Eminescu Dumbrăveni, Colegiul Samuil Isopescu Suceava, Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc și Colegiul Tehnic Pertru Mușat Suceava.

Cursurile se vor desfăşura pe durata a 20 săptămâni, câte o oră pe săptămână sau câte două ore la două săptămâni.

Inspectorii de muncă vor organiza vizite, acestea având ca obiectiv consolidarea cunoştinţelor acumulate.

În cadrul proiectului se va desfășura, în perioada 1 – 16 aprilie 2019, concursul ”Știu și aplic” ( etapa județeană ) urmând ca, în perioada 20 – 30 mai 2019 să aibă loc etapa națională.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 7 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 7, 2018 @ 3:50 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4fZAfu to the field below: