7 suceveni reținuți într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat  şicontrabandă cu țigări. Prejudiciul estimat este de 1,3 milioane lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

7 suceveni reținuți într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat  şicontrabandă cu țigări. Prejudiciul estimat este de 1,3 milioane lei

De    •   Publicat acum 1 an, 5 decembrie 2018   •   Fara comentarii

Ieri, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava și sprijiniți de polițiștii B.C.C.O. Suceava și ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Bistrița Năsăud, au pus în executare 27 de mandate de percheziție pentru 32 de locații din județele Suceava și Bistrița Năsăud, fiind vizate mai multe persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat  şicontrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost indisponibilizate 2.494 pachete țigări de proveniență extracomunitară, sumele  de 5.090 euro și 107.882 lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM și alte bunuri care constituie probe și mijloace de probă.

Întrucât din probatoriu administrat a rezultat că membrii grupării au traficat peste 107.500 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, din care o parte capturate de polițiști în cadrul unor acțiuni, prejudiciul estimativ cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la aproximativ 1.300.000 lei.

7 suspecți cu vârste cuprinse între 27 și 38 ani din județul Suceava au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava pentru cercetări, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Suspecții au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca 5 dintre aceștia să fie prezentați Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 5 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 5, 2018 @ 1:46 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1O1yEB to the field below: