Profesorul câmpulungean Radu Ciumașu, premiat de președintele Iohannis - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Profesorul câmpulungean Radu Ciumașu, premiat de președintele Iohannis

De    •   Publicat acum 6 luni, 4 decembrie 2018   •   Fara comentarii

Profesorul Radu Ciumașu de la Colegiul Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc a primit din partea președintelui Klaus Iohannis Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru civili.

Președintele Iohannis a răsplătit astfel meritele profesorului, în semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Apărării.

Primele rezultate la olimpiadă ale profesorului Ciumașu au apărut în anul de debut, cu două premii judeţene şi o calificare la faza naţională cu Ivan Sabin – clasa a IX-a.

Exceptând intervalul septembrie 2003 – martie 2004, tot timpul în  băncile Colegiului Militar Câmpulung Moldovenesc a existat cel puțin un elev calificat la faza națională a olimpiadei de geografie. 

În total s-au adunat 31 de calificări,  dintre care 7 premii : Florin Acatrinei – locul II, clasa a IX-a în 2000;  Marius Bulaicon – premiul III, clasa a XII-a în 2007, Claudiu Onofrei – premiul I, clasa a XII-a în 2013, după care au urmat cele patru premii ale Sabinei Calisevici : premiul I, clasa a IX-a -2014, premiul al III-lea în clasa a X-a; premiul I în clasa a XI-a şi a XII-a şi aur la olimpiada internațională de la Beijing în 2016 şi la Belgrad în 2017.

În acest moment, în colegiu sunt doi elevi care s-au calificat în 2018 la faza națională la disciplina geografie : Bogdan Daneliuc, menţiune la clasa a XI-a şi locul 12 în proba de baraj și Ioana Țâmpau, menţiune la clasa a IX-a.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 4 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 4, 2018 @ 5:11 pm
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VBunnC to the field below: