Miza gunoaielor de pe platforma temporară Fălticeni (2) / Coman îl avertizează pe Flutur: ”Nici în 2019 depozitul de la Moara nu va fi funcțional.  Consiliul Județean are un cartof mult prea fierbinte în mână și nu-l gestionează suficient de responsabil” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Miza gunoaielor de pe platforma temporară Fălticeni (2) / Coman îl avertizează pe Flutur: ”Nici în 2019 depozitul de la Moara nu va fi funcțional.  Consiliul Județean are un cartof mult prea fierbinte în mână și nu-l gestionează suficient de responsabil”

De    •   Publicat acum 9 luni, 4 decembrie 2018   •   4 comentarii

Am prezentat ieri situația platformei temporare de deșeuri de la Antilești – Fălticeni și concluziile studiului întocmit de THP Engineering Fălticeni, potrivit cărora relocarea gunoaielor la depozitul ecologic Moara ( care a fost finalizat, dar nu este încă funcțional ) ar costa aproximativ 3 milioane euro.

În schimb, potrivit aceluiași studiu, costul evaluat pentru închiderea pe actualul amplasament este de aproximativ 1 milion euro.

Partea bună este că fălticenenii nu sunt presați de timp, vor avea unde depozita gunoaiele și anii următori, deoarece platforma de la Antilești este plină doar pe un sfert.

                  

Subiectul a fost abordat de primarul PSD Cătălin Coman în ședința Consiliului Local din 29 noiembrie, atunci când a lansat critici la adresa conducerii liberale a Consiliului Județean Suceava, care coordonează proiectul  Sistem de management integrat al deșeurilor.

Coman a început cu activitatea din propria curte :  ”Se impune realizarea unui studiu, actualizarea cu date tehnice, am comandat acest studiu care sună cam pompos, așa…”,  după care a trecut la nivel județean :  ”Din păcate, la nivelul Consiliului Județean nu se întâmplă absolut nimic, de 3 ani de zile.

Sperăm să nu avem la nivelul județului o criză a deșeurilor, noi ne-am luat măsuri compensatorii”.

Primarul PSD nu a pierdut ocazia să-l bage în corzi pe președintele CJ Gheorghe Flutur, spunând ”Consiliul Județean este administratorul și beneficiarul  principal al acestui SMID.

Acolo există și situație juridică mai complicată cu Pojorâta, dar pe noi ne interesează Moara, dar acolo ba nu au stație de levigat, ba nu au rezistență la levigat…

Vă spun sincer, eu nu cred că în 2019 va fi funcțional, operatorul de la Moara va trebui să respecte niște specificații tehnice, gunoiul va trebui trecut prin stații de sortare, care la Fălticeni și Rădăuți nu sunt, nu din vina noastră, noi le-am pus la dispoziție terenul.

Deocamdată, suntem în momentul în care se licitează cine va administra Moara, apoi va fi licitație pentru cine va realiza transportul, ăsta este numai Consiliul Județean, numai să ne spună, că suntem pregătiți.

Cred că nici în 2019 depozitul de la Moara nu va fi funcțional.

Anticipăm niște ședințe de Consiliu Local care vor fi oleacă nu tensionate la noi, dar vor fi solicitări să spună  noi n-am făcut stație de sortare la Fălticeni, sunteți obligați să duceți la Suceava și atunci noi o să spunem că nu-i problema noastră că n-au făcut ei stația de sortare.

Consiliul Județean are un cartof mult prea fierbinte în mână și nu-l gestionează suficient de responsabil” și a încheiat cu “Nu ne interesează, cine a greșit, să plătească! 

Noi n-am greșit, doresc să ne facem treaba așa cum trebuie!”

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 4 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 4, 2018 @ 10:54 am
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

4 comentarii

 1. ghivnic spune:

  Din punctul meu de vedere vinovat este Ciolos. In anul 2016 el trebuia sa faca urmatoarele:
  – 8 spitale regionale;
  – 5 penitenciare noi;
  – vreo 1500 de km de autostrada;
  – 96 de gropi de gunoi ecologice;
  – un procent de atragere fonduri europene de min. 90%.
  Ciolos fiind un sorosit nenorocit, dupa cum ati intuit, nu a facut mai nimic.
  Dupa cum spunea un tuguiat care tot apare la TV-eu, magareata a picat pe actualii, ei vor sa faca multe, dar tot ciolos cu soros sunt devina.

 2. Nae spune:

  Comentariul lui Ghivnic e “la misto” dar eu o sa-i spun ce a facut Ciolos in schimb ! Pe “ultima suta de metri ” inainte de a iesi de la guvernare a aprobat pentru “multinationale” returnarea a cca.500milioane euro ca TVA , timp in care firmele romanesti au fost lasate “cu ochii in soare” .
  E doar un aspect , daca cineva stie o realizare sa o mentioneze !

 3. Radu M spune:

  Speram ca dl Coman va avea atâta minte buna, cât sa nu mai stea sa-i astepte, nici pe cei de la Suceava, nici pe cei de la Bucuresti. Mai bine ar pune pe cei ce se ocupa de proiecte europene, sa redacteze un proiect calumea, sustinut de argumente bune, si care sa permita realizarea unui centru de colectare, triere, reciclare sau, eventual distrugere, ardere ori compostare a deseurilor, din toata zona, adica orasul si toate satele din zona. Iar vechea Chimie sau alte foste amplasamente industriale, s-ar fi pretat de mult la ceva activitati de reciclare. Altfel risca toti oamenii din zona, sa bea apa în doua cu materii fecale si cu deseuri menajere sau deseuri chimice de tot felul, cum s-a mai întâmplat si înca se întâmpla. Nici copiii si familiile celor ce lucreaza pe la Primarie, nu stau pe Marte, ci tot în acelasi oras si în acelasi perimetru, ca toti ceilalti oameni de rând. Asa ca probabil nici lor nu le convine sa stea cu mizeriile la nas, cu cu ele în apa, sau în farfurie.

  • Mobutu Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga spune:

   Da, și maimuțoiul ăsta de Coman sau cum naiba îi zice, ar face bine să termine de asfaltat străzile adiacente Str. Sucevei și mai mult, să operaționalizeze rețeaua de canalizare de pe această stradă. Pe cetățenii acestei urbe nu-i prea interesează ”cine e la butoane”, oricum toți fiind niște tîlhari indiferent de partid, îi interesează să beneficieze de facilitățile minime ale începutului de secol XXI ca plătitori de taxe și impozite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string iMInjp to the field below: