Administrator sucevean de firmă trimis în judecată după ce a refuzat controalele fiscale. Prejudiciul este de 2 milioane lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Administrator sucevean de firmă trimis în judecată după ce a refuzat controalele fiscale. Prejudiciul este de 2 milioane lei

De    •   Publicat acum 1 an, 3 decembrie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unei inculpate pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiar-fiscale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie  și evaziune fiscală.

În noiembrie 2013 şi în perioada aprilie – mai 2014, inculpata – în calitate de  administrator al unei societăți comerciale din județul Suceava – a fost invitată de către organele de control fiscal pentru a prezenta documentele legale şi bunurile din patrimoniu în vederea efectuării verificărilor financiar-fiscale, refuzând nejustificat să prezinte aceste înscrisuri şi bunuri în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

În perioada iunie 2010 – august 2011, inculpata, administrator al aceleiași societăți comerciale, a omis să evidenţieze în actele contabile ale societăţii veniturile de 1.414.521 lei realizate din tranzacţiile comerciale desfăşurate cu o societate comercială din  Piatra Neamţ, iar în perioada iulie 2010 – septembrie 2011 a omis să înregistreze relaţiile comerciale şi veniturile în sumă de 597.230 lei realizate ca urmare a relaţiilor comerciale desfăşurate cu o societate comercială din Bucureşti.

În această modalitate, a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 795.312 lei, din care suma de 321.880 lei reprezintă impozit pe profit, iar suma de 473.432 lei reprezintă TVA.

Din actele de urmărire penală efectuate rezultă că în perioada ianuarie 2010 – septembrie 2013, inculpata, în calitate de administrator al aceleiași societăți comerciale, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de bunuri în valoare de 3.028.212 lei de la mai multe societăți din  Turda, Iaşi, Vatra Dornei, Bacău, și Vatra Dornei, deşi nu au fost derulate relaţii comerciale cu aceste societăţi.

În această modalitate s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1.210.598 lei, din care suma de 484.514 lei reprezintă impozit pe profit, iar suma de 726.084 lei reprezintă TVA.

S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparținând inculpatei, până la concurenţa sumei de 2.005.910 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 3 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 3, 2018 @ 11:09 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 2o876Y to the field below: