FOTO / Defilare la -10 grade Celsius la Suceava.  De ziua națională, Adomnicăi a făcut apel la sentimentul patriotic, iar Niță a recitat o poezie - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO / Defilare la -10 grade Celsius la Suceava.  De ziua națională, Adomnicăi a făcut apel la sentimentul patriotic, iar Niță a recitat o poezie

De    •   Publicat acum 1 an, 1 decembrie 2018   •   Fara comentarii

 

Aproximativ  3.000 de suceveni au participat, azi, la manifestările de ziua națională în centrul municipiului Suceava, pe un soare cu dinți, la -10 grade Celsius.

Comandantul Garnizoanei Suceava, col. Mugurel Anton și prefectul Mirela Adomnicăi au salutat drapelele de luptă ale formațiunilor participante, din Suceava, Botoșani, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, după care a fost intonat imnul național.

 

 

Arhiepiscopul Pimen, alături de alți preoți, a desfășurat un serviciu religios, apoi urmând scurte cuvântări ale oficialităților, primite cu aplauze anemice de asistență.

Prefectul Mirela Adomnicăi a citit mesajul premierului Viorica Dăncilă, după care a vorbit liber, spunând că  “mi-aș dori ca fiecare dintre dvs. să fie pătruns astăzi de un fior al sentimentului patriotic, iar stegulețul pe care văd că-l aveți în mâini să-l așezați la loc de cinste în casa dvs., astăzi, de ziua României.

Centenarul Marii Uniri să vă găsească pe fiecare dintre dvs. împăcat sufletește”.

 

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Gheorghe Niță a reamintit asistenței că șeful CJ Gheorghe Flutur și primarul Ion Lungu se află la manifestările centenare de la Alba Iulia, după care a recitat o poezie de 4 strofe, ultima fiind  “Din bătrâni am învățat / Să-mi iubesc neamul și glia / Libertate ei mi-au dat / Să trăiesc în România”.

Ultimul care a luat cuvântul a fost viceprimarul Lucian Harșovschi : “Haideți măcat astăzi să nu mai vorbim de corupție, sărăcie și necazuri și să fim mândri că avem o țară frumoasă”.

Alți politicieni nu au fost invitați să ia cuvântul.

Memoria eroilor căzuți în războaie a fost cinstită prin depunerea de coroane de flori la monumentul Bucovina Înaripată din Piața Drapelelor.

 

 

Cel mai așteptat moment a fost defilarea militarilor și a mijloacelor de intervenție, acestea fiind apoi expuse pe platoul din fața Palatului Administrativ.

La ora 18 va avea loc retragerea cu torțe pe traseul Palatul Administrativ – Piața Tricolorului – Palatul Justiției – Primărie –  sediul ISU.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 1 decembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 2, 2018 @ 1:58 am
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Ecbw3S to the field below: