Consilierul liberal Pentiuc și-a băgat șeful de partid în ceață cu premiile pentru elevi.  În lipsă de alt răspuns, Flutur a mai instituit o comisie: “Ne-ați încâlcit, ne-ați băgat în ceață” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Consilierul liberal Pentiuc și-a băgat șeful de partid în ceață cu premiile pentru elevi.  În lipsă de alt răspuns, Flutur a mai instituit o comisie: “Ne-ați încâlcit, ne-ați băgat în ceață”

De    •   Publicat acum 1 an, 26 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Ședința de azi a consilierilor județeni suceveni nu se anunța prea încinsă, mai ales că se desfășura înaintea Zilei Bucovinei și a Zilei Naționale, iar ordinea de zi nu era dificilă.

Chiar și în lipsa unor contre din partea PSD, șeful liberal Gheorghe Flutur s-a trezit pus în dificultate de subalternul Radu Pentiuc, profesor universitar, care a avut propuneri la proiectul referitor la acordarea unor stimulente financiare elevilor din învățământul preuniversitar care au obținut distincții la competiții școlare județene, naționale și internaționale, precum și a cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora.

Premiile propuse erau de 200 lei ( etapa județeană ), 300 – 500 lei ( etapa națională ), 600 – 10.000 lei ( etapa internațională ) pentru elevi și de 300 lei ( etapa națională ) și 500 – 3.000 lei ( etapa internațională ) pentru profesori.

Amendamentul lui Pentiuc a făcut referire la olimpiadele și competițiile județene organizate de Ministerul Educației, motivul fiind  “dorim să susținem performanța elevilor din liceele tehnologice”, Flutur arătându-se nelămurit :  “Trebuie să găsim locul, unde trebuie făcut, ca tehnică ?”

Administratorul public al județului Irina Vasilciuc a intervenit că  “nu ne propunem să dăm distincții și premii pentru olimpiadele și concursurile școlare, pentru că noi mai avem o finanțare pentru premii.  Nu e neapărat vorba de premiere, ci de organizare”.

Flutur a părut dezorientat : “Haideți să ne punem de acord, că ne-ați încâlcit un pic cu acest amendament, ne-ați băgat în ceață… ”

Dezbaterile în care s-au implicat mai mulți aleși au fost apoi atât de încâlcite, încât cu greu au mai putut fi urmărite.

Sesizând turnura pe care a luat-o propunerea sa și pentru a nu-și supăra șeful de partid, Pentiuc a renunțat la amendament, iar Flutur, pentru a mima interesul acordat problemei, a instituit o comisie care  “să clarifice lucrurile, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar și Primăria Suceava să aveți o discuție și să vedem ce pârghii avem pentru a acoperi toată gama.

Numai să am cadru legal!”

Proiectul inițial a fost aprobat cu 35 de voturi pentru și un vot împotrivă.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 26 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 26, 2018 @ 6:29 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string p3WkCq to the field below: