343 copii din județul Suceava primesc lapte praf gratuit - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

343 copii din județul Suceava primesc lapte praf gratuit

De    •   Publicat acum 1 an, 26 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

În cadrul Programului naţional de sănătate a femeii şi copilului, pentru profilaxia distrofiei şi a malnutriţiei, primesc de la stat lapte praf gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Laptele praf este distribuit prin intermediul Primăriilor, prescripţia medicală pentru acordarea laptelui praf are valabilitate pentru luna în curs si se realizează fără a se condiţiona dovedirea calităţii de asigurat a părinţilor copiilor.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava Liliana Grădinariu a precizat, azi, că medicii de familie au obligaţia de a înscrie pe lista de asiguraţi copiii neînscrişi cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare, cu ocazia primei consultaţii medicale.

Costurile sunt suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita fondurilor alocate de la bugetul de stat cu această destinaţie, județul Suceava având alocată, în acest an, suma de 295.000 lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit 2.592 kg lapte praf, în valoare de 64.800 lei, urmând ca în această săptămână să fie primite încă 4.547 kg.

La acest moment, în evidenţele medicilor de familie se află 343 copii care pot beneficia de lapte praf gratuit.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a început astăzi distribuţia laptelui praf către primăriile din judeţ, cei mai mulți beneficiari fiind în Voitinel, Moara, Udeşti şi Ostra.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 26 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 26, 2018 @ 1:53 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string KP0HWh to the field below: