Nechifor îi amintește lui Stan de semnătura anti-Dragnea: “Scrisorica dlui Stan de solidaritate cu puciștii, pe care a semnat-o în Suceava, oare acel lucru nu avea în vedere blocarea bunei guvernări?” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Nechifor îi amintește lui Stan de semnătura anti-Dragnea: “Scrisorica dlui Stan de solidaritate cu puciștii, pe care a semnat-o în Suceava, oare acel lucru nu avea în vedere blocarea bunei guvernări?”

De    •   Publicat acum 2 ani, 23 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Deputatul Cătălin Nechifor, șeful Pro România Suceava, a lansat azi un nou atac la adresa fostului coleg PSD senatorul Ioan Stan, pe tema semnării de către acesta a listei anti-Dragnea, pe 19 septembrie.

Declarația lui Nechifor vine pe fondul poziției anti-Iohannis exprimată ieri de Stan, în legătură cu amânarea până după 1 Decembrie a schimbărilor miniștrilor din Guvern.

Nechifor a ținut să-i readucă aminte lui Stan că a semnat lista împotriva lui Dragnea, alături de alți 23 de colegi, solicitând demisia acestuia din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

“Mă întreb în ce măsură o fi afectat scrisorica dlui. Stan, cea de solidaritate cu puciștii, pe care a semnat-o în Suceava, oare acel lucru nu avea în vedere blocarea bunei guvernări ?

Oare dl Stan nu lovea la rădăcina guvernării PSD – ALDE ?

Nu sunt invenții, sunt deja documente istorice, la nr. 18 este semnătura olografă a dlui Stan, semnătura apare, asta-i viața…

Dle Stan, era bine dacă erați viteaz până la capăt, din păcate lașitatea și neputința sunt caracterisitici pe care PSD le are acum la nivel de leadership”,  a spus, azi, Nechifor.

 

 

În scrisoarea anti-Dragnea din 19 septembrie se menționa, printre altele, că  “Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25% – 30%, cu mult sub scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 ( 47% ).

De asemenea, președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7% – 12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani.

Este datoria noastră de oameni politici responsabili să analizăm această situație și să decidem care sunt măsurile necesare pentru oprirea acestei tendințe, dar și să consolidăm structurile partidului pentru a rămâne principala forță politică a țării, capabilă să câștige alegerile din anul 2019 – europarlamentare și prezidențiale – și cele din 2020 – locale și parlamentare.

Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit și vor continua să se accentueze.

Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de prim-ministru și membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă, a adâncit conflictele latente din partid și a generat neîncredere în rândul alegătorilor.

Moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puțin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniștri, sunt elemente percepute în mod negativ de electoratul PSD.

PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.

Agenda publică a fost acaparată de teme precum corupția, schimbările din justiție, „Statul Paralel”, de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, în planul dezbaterii publice, rezultatele guvernării în domeniile economic și social.

La aceasta se adaugă o strategie de comunicare publică deficitară a partidului, care doar a reacționat defensiv și ineficient la atacurile venite din toate părțile, în loc să fie pro activ și să impună temele de discuție.

Toate luările legitime de poziție pe tema „Statului Paralel”, a abuzurilor comise în justiție, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI și diverse instituții, au fost contracarate cu ideea că PSD acționează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliți ai acestora.

De asemenea, inițiativele PSD în zona reformării Justiției, justificate din perspectiva democratizării societății românești, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale, au fost atacate de opoziția parlamentară și o parte a societății civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.

Prin urmare, se poate afirma, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări.

Promovarea în Guvern, Ministere, Agenții, alte instituții publice a unor persoane cu evidente carențe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării.

Situația juridică vulnerabilă a liderului PSD, Liviu Nicolae Dragnea, a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului, elementul principal de atac al opoziției și a unei părți a societății civile, o perpetuă sursă de neîncredere în plan intern și extern, motivul pentru care se pune la îndoială corectitudinea oricărui demers inițiat de PSD de în direcția reformării Justiției.

În fața situației de criză, pentru a evita izolarea internațională a țării și pierderea încrederii în PSD, propunem următoarele acțiuni:

Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților.

Asigurarea interimatului conducerii PSD de către doamna Viorica Dăncilă, președinte executiv, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Democratizarea vieții interne de partid și asigurarea funcționării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Național, Comitet Executiv, Consiliul Național, Departamente etc.)”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 23 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 23, 2018 @ 8:37 pm
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string IApLkP to the field below: