Semaforul inteligent al USV, diplomă de excelență la Gala EduManager.ro - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Semaforul inteligent al USV, diplomă de excelență la Gala EduManager.ro

De    •   Publicat acum 1 an, 22 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Ieri, la București, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Galei EduManager.ro,  la care au participat peste 100 de lideri ai instituțiilor de învățământ românești : reprezentați ai Ministerului Educației, ai inspectoratelor școlare, directori de instituții din învățământul preuniversitar, reprezentați ai universităților, ai asociațiilor profesionale din domeniu și ai companiilor private.

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, reprezentată de prorectorul Ștefan Purici, a primit diploma de excelență pentru proiectul   Sistem de comunicații auto prin lumină vizibilă adaptiv la diferite condiții de mediu – AutoVLC,proiect experimental demonstrativ aflat în coordonarea prorectorului Mihai Dimian.

Proiectul propune dezvoltarea unui sistem auto-adaptiv ce folosește semafoare și mașini cu surse de lumină bazate pe LED-uri, nu doar pentru iluminare și semnalizare, ci și pentru comunicarea informațiilor necesare creșterii siguranței rutiere și eficientizării traficului.

Oportunitatea de dezvoltare a acestei tehnologii este că, datorită eficienței energetice superioare și a duratei mai mare de viață, sursele de iluminat cu LED tind să înlocuiască sursele clasice de iluminat.

Semaforul inteligent, dezvoltat în condiții de laborator de către membrii echipei de cercetare, este capabil să transmită informații automobilelor ce se apropie de intersecție folosind lumina vizibilă a semaforului ca undă purtătoare a datelor.

Unul dintre principalele elementele de noutate ale acestui proiect este reprezentat de capacitatea sistemului de a evalua condițiile de mediu și de a se auto-adapta la diverse condiții de mediu și factori perturbatori.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : USV

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 22 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 22, 2018 @ 3:29 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 95KuHG to the field below: