Polițistul fălticenean Norocel, acuzat că și-a lovit și și-a amenințat colegii cu moartea, trimis în judecată - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Polițistul fălticenean Norocel, acuzat că și-a lovit și și-a amenințat colegii cu moartea, trimis în judecată

De    •   Publicat acum 1 an, 20 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a polițistului fălticenean Dumitru Norocel, cercetat în stare de arest preventiv cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de ultraj şi a infracţiunii de refuz de prelevare mostre biologice.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Biroul Control Intern.

Pe 22 octombrie în jurul orei 19.30, Norocel, care emana miros de alcool, conducea un autoturism pe un drum public, circumstanţe în care a tamponat şi avariat un alt autoturism, parcat în mod regulamentar.

După incident, el a coborât din autoturism, însă nu i-a permis proprietarului autoturismului avariat să fotografieze urmările accidentului şi a părăsit zona.

La scurt timp organele de poliţie însoțite de proprietarul autoturismului avariat au observat autoturismul lui Norocel care era angajat într-o manevră de parcare, cu motorul pornit, şoferul său efectuând mişcările cu farurile stinse.

În acel moment, agenţii de poliţie l-au recunoscut la volanul auto pe colegul lor.

Agenţii de poliţie au coborât din autospecială şi s-au îndreptat spre autoturismul lui Norocel, moment în care acesta, aflat singur în maşină, a oprit motorul şi a coborât din maşină, încuind-o.

El i-a recunoscut, la rândul său, pe colegii lui.

Agenţii de poliţie i-au solicitat acestuia să îi însoţească la autospeciala poliţiei, dar Norocel a refuzat să le dea curs, intrând în incinta blocului încercând să se sustragă solicitărilor.

Unul dintre agenții de poliţie l-a somat să se oprească, apoi  l-a prins de mâna stângă, moment în care Norocel l-a lovit pe agentul de poliție cu palma în zona tâmplei, distrugându-i ochelarii de vedere.

Agenţii de poliţie l-au imobilizat, încătuşându-l şi urcându-l în autospeciala poliției.

În sediul Poliţiei, Norocel a continuat să se manifeste agresiv, pe un ton ridicat, ţipând la agenţii de poliţie, fiind apoi condus în sala de aşteptare.

Aici, lui i s-a solicitat în mod repetat să fie testat cu aparatul etilotest, întrucât emana un puternic miros de alcool, acesta refuzând.

Norocel, rămas încătuşat întrucât se manifesta în episoade agresive, a fost condus de către agenții de poliție, cu autospeciala, la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Ajuns în incinta unității medicale, polițistul scandalagiu, deşi încătuşat, s-a manifestat agresiv,  l-a lovit pe acelaşi agent de poliţie cu piciorul, de mai multe ori în zona tibiei.

În plus, Norocel l-a ameninţat pe agentul de poliţie cu moartea, cu acte de violenţă şi cu destituirea din funcţie, iar pe un alt agent de poliţie, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, coleg de echipaj cu primul agent de poliţie, l-a ameninţat cu destituirea din funcţie şi alte fapte păgubitoare cu consecinţe negative, fără a le detalia conţinutul.

La sosirea medicului de gardă, inculpatul a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge la solicitarea expresă şi repetată a organelor de poliţie.

După consemnarea refuzului inculpatului de a da mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a fost escortat înapoi la sediul Poliţiei.

Acolo a continuat să se manifeste agresiv, ameninţându-l pe primul agent de poliție cu moartea şi cu acte de violenţă.

Ulterior, după ce i-au fost citite actele întocmite şi care îl priveau pe acesta, a fost descătuşat, plecând acasă.

Ulterior, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Judecătoria Fălticeni a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, acesta fiind cercetat în stare de arest preventiv.

Conform certificatului medico-legal urmare a agresiunilor descrise mai sus, agentul de poliție a suferit leziuni a căror refacere a necesitat 2-4 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 20 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 20, 2018 @ 9:55 am
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string i0WAfE to the field below: