Botoșeneanul care a atacat cu cuțitul un sucevean, cercetat în arest preventiv - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Botoșeneanul care a atacat cu cuțitul un sucevean, cercetat în arest preventiv

De    •   Publicat acum 10 luni, 19 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Inculpatul se află în stare de recidivă, începând cu anul 2003 fiind condamnat în repetate rânduri la pedepse privative de libertate pentru comiterea mai multor tipuri de infracţiuni.

În perioada 30 aprilie – 23 noiembrie 2017 a executat o ultimă condamnare în penitenciar, fiind liberat la termen.

Bărbatul are domiciliul legal în zona rurală a judeţului Botoşani, iar în dimineaţa zilei de 21 octombrie s-a deplasat într-o comună din judeţul Suceava, pentru a-şi vizita mama şi copiii aflaţi în grija acesteia.

A mai rezultat din cercetări că inculpatul cunoaştea persoana vătămată, însă niciodată între aceştia nu au existat incidente.

Atât în dimineaţa acelei zile, cât şi în jurul orelor amiezii, persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpatul în centrul comunei în care locuia mama sa şi pe raza unei comune învecinate, fără a purta vreo discuţie cu acesta.

În jurul orei 15 bărbatul se afla pe raza localității rurale în care locuia mama sa, consumând băuturi alcoolice împreună cu alți cunoscuți.

Prin apropierea aceluiaşi local public s-a deplasat la momentul respectiv persoana vătămată însoţită de un prieten.

Când aceste două persoane au ajuns în apropierea bărbatului, acesta i-a solicitat persoanei vătămate să le facă cinste, însă victima a refuzat afirmând că nu are bani.

Persoana vătămată şi-a continuat deplasarea pe drumul public împreună cu prietenul său, însă inculpatul a urmărit-o pe victimă pe o distanţă de aproximativ 100 metri, iar în momentul în care a ajuns în spatele acesteia, fără a-i spune ceva, a scos din buzunar un cuţit şi i-a aplicat o lovitură în şoldul stâng.

Persoana vătămată s-a întors cu faţa către agresor şi a constatat că acesta încearcă să-i aplice o nouă lovitură, de sus în jos, cu acelaşi cuţit – persoana vătămată a ridicat braţul stâng cu intenţia de a se apăra, recepționând lovitura în zona feţei dorsale a braţului stâng.

După aplicarea acestor lovituri, agresorul a proferat insulte şi injurii, amenințând că-i va omorâ şi pe membrii familiei sale, îndepărtându-se apoi de persoana vătămată.

Ulterior agresiunii, un martor a apelat dispeceratul 112, solicitând deplasarea unui echipaj medical.

Persoana vătămată a fost transportată cu un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean Suceava pentru acordarea asistenţei medicale.

Medicul legist a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând că a prezentat un traumatism al membrului superior stâng şi un traumatism al membrului inferior stâng, ambele tratate chirurgical, complicate în evoluţie cu şoc hemoragic.

Leziunile pot necesita în vederea vindecării 25 – 30 zile de îngrijiri medicale, în opinia medicului legist viaţa victimei a fost pusă în primejdie.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 19 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 19, 2018 @ 12:23 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string DQPU7n to the field below: