Preotul rupt de beat care a produs accident mortal la Mitocul Dragomirnei, arestat preventiv

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a preotului George Apetrei ( 37 ani din Zvoriştea ), cercetat pentru ucidere din culpă,vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Pe 13 noiembrie în jurul orelor 18:50 bărbatul se deplasa la volanul autoturismului Volkswagen pe un drum comunal din Mitocul Dragomirnei, moment în care a acroşat două femei care se deplasau în aceeaşi direcţie de mers, pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului, șoferul nu a oprit la faţa locului, continuându-şi deplasarea.

Ca urmare a leziunilor provocate în urma accidentului, una dintre victime a decedat în scurt timp, iar cealaltă a suferit multiple leziuni, care însă nu i-au pus în pericol viaţa.

Apetrei a fost depistat de organele de poliţie în locuinţa sa şi a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, acestuia i s-au recoltat ulterior două  probe de sânge, rezultând în final o valoare de 1,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,75 g/l alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string v5wi7k to the field below: