Suceveancă administrator de firmă cercetată pentru un prejudiciu de peste 1 milion lei.  Procurorii nu au putut institui măsuri asiguratorii, inculpata fiind insolvabilă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Suceveancă administrator de firmă cercetată pentru un prejudiciu de peste 1 milion lei.  Procurorii nu au putut institui măsuri asiguratorii, inculpata fiind insolvabilă

De    •   Publicat acum 1 an, 14 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă agravată.

Cauza a fost instrumentată de lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În perioada 2012 – 2014, femeia a acționat în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale în cadrul căreia nu avea și calitatea de acționar.

Societatea comercială avea ca obiect de activitate principal transportul rutier de mărfuri și comerț cu amănuntul prin standuri și piețe.

Părțile sociale ale societății au fost cesionate în mod succesiv și repetat, fără ca persoanele implicate în cesiune să se ocupe de activitatea societății.

De asemenea sediul social al societății a fost schimbat de pe raza județului Suceava pe raza municipiului București.

Atât cesionarea părților sociale cât și schimbarea sediului societății au avut ca scop îngreunarea sau chiar împiedicarea eventualelor verificări fiscale.

Inculpata, în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale din Bucureşti, în perioada mai 2012 – aprilie 2014, a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive constând în livrări intracomunitare către o societate din Grecia în valoare totală de 244.627 lei ( 2.160 baxuri banane, 10.411 kg piersici 30.265 kg nectarine ) către o altă societate din Grecia – lemn  şi către o societate din Bulgaria – ceapă,  în valoare totală de 22.972 lei şi achiziţii de bunuri şi servicii interne de la o societate comercială în valoare de 450.000 lei, de la o a doua societate comercială în valoare de 54.000 lei, de la o a treia societate comercială  în valoare totală de 223.200 lei.

Femeia nu a înregistrat în contabilitate achiziţii de mărfuri intracomunitare de la o altă societate comercială din Grecia în valoare de 22.863 euro, de la o a doua societate comercială din Grecia în valoare de 5.644 euro şi de la o societate comercială din Italia în valoare de 46.276 euro și achiziții interne de la o societate comercială în valoare de 10.912 lei, de la o a doua societate comercială în valoare 32.400 lei, de la o a treia societate comercială în sumă de 58.537 lei, de la o a patra societate comercială în valoare 58.209 lei, de la o a cincea societate comercială în valoare de 48.862 lei.

Totodată, ea nu a înregistrat în contabilitate achiziţia unei cantităţi de 205.061 kg legume-fructe în valoare de 337.869 lei determinată din compararea zilnică a vânzărilor însemnate pe bonurile de livrare cu cantităţile şi veniturile înregistrate în evidenţele contabile, a cantităţii de 169.720 kg legume-fructe în valoare de 70.5696 lei livrate de piaţa internă în baza unui nr. de 999 facturi de livrare neînregistrate şi a unor venituri realizate neînregistrate în sumă de 2.783.224 lei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 1.134.610 lei, din care impozit pe profit 221.419 lei şi TVA 913.191 lei.

În cauză nu s-au dispus măsuri asigurătorii, inculpata fiind insolvabilă.

De asemenea în sarcina inculpatei s-a reținut că în  perioada 2012 –2014, în calitate de administrator de fapt ai unei societăți comerciale, a cesionat în mod fictiv părți sociale din societate și a schimbat sediul social al societății de pe raza județului Suceava pe raza municipiul București pentru împiedicarea efectuării verificărilor financiare.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 14 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 14, 2018 @ 1:13 pm
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string SVgJWN to the field below: