FOTO / Fostul consulat austriac din Fălticeni, în pericol de prăbușire. Proiectul muzeului de artă religioasă întârzie - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO / Fostul consulat austriac din Fălticeni, în pericol de prăbușire. Proiectul muzeului de artă religioasă întârzie

De    •   Publicat acum 10 luni, 10 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

 

În plin an centenar, clădirea fostului consulat austriac din Fălticeni stă să se prăbușească, semn clar al neputinței și dezinteresului autorităților din ultimii zeci de ani.

Cu o vechime de aproape 190 de ani, edificiul de pe strada Sucevei nr. 47 aparține Consiliului Județean, fiind dat în administrare Muzeului Bucovinei în urmă cu un an.

Atunci a fost făcut public proiectul unui muzeu de artă religioasă, care ar fi urmat să apară după refacerea în totalitate a clădirii.

 

 

Cu toate bunele intenții, promisiunile au rămas la stadiul de vorbe, realitatea fiind mult mai crudă : rămase fără uși și geamuri, zidurile stau să cadă după ce acoperișul s-a degradat în cea mai mare parte, iar din interior s-a furat tot ce s-a putut fura.

În această vară, Primăria ( care a avut un adevărat meci de ping-pong cu Consiliul Județean pe această temă ) a curățat zona și a instalat un gard, în încercarea de a masca cât de cât dezastrul de la drumul național.

 

 

Muzeul Bucovinei așteaptă finalizarea studiului de fezabilitate, astfel încât să fie demarat proiectul de refacere.

Din păcate, timpul nu mai are răbdare : încă o iarnă care va trece peste fostul consulat austriac ar putea pune la pământ clădirea sau, în orice caz, ar afecta-o iremediabil.

 

În urmă cu aproape 3 ani, ZdpN a publicat un serial care a detaliat istoria terminată în ruină și nepăsare a fostului consulat austriac din Fălticeni.

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/03/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-1-guvernul-se-spala-pe-maini-cj-preia-ce-poate/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/04/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-2-directia-agricola-preda-mai-putin-teren-cadastrul-se-conformeaza/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/05/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-3-rateul-lui-radulescu-si-revenirea-aprobata/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/06/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-4-alesii-locali-si-oaspetii-austrieci-doar-vorbe-2/

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 10 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 10, 2018 @ 8:20 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string RWaO2Z to the field below: