Consilierii locali PSD Suceava persistă în aberația cu catarge de 50 metri și steaguri de 35 metri lângă statuia lui Ștefan cel Mare.  Lungu: “Ar merge un catarg de maxim 20 metri” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Consilierii locali PSD Suceava persistă în aberația cu catarge de 50 metri și steaguri de 35 metri lângă statuia lui Ștefan cel Mare.  Lungu: “Ar merge un catarg de maxim 20 metri”

De    •   Publicat acum 10 luni, 10 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

*pentru comparație, întreg monumentul are o înălțime de “doar” 23 metri

 

 

 

 

În ședința de azi, consilierii PSD locali suceveni au reluat problema celor 3 catarge de 50 metri înălțime și a steagurilor de 35 metri lungime, enormități votate anterior ( cu ajutorul unui vot PNL ) pentru a fi amplasate în apropierea statuii lui Ștefan cel Mare de la Cetatea de Scaun.

La remarcile aleșilor PSD, primarul liberal Ion Lungu a spus că “avem o adresă de la Romsilva, ei spun că nu sunt de acord, suntem obligați să le punem mai mici, nu încap așa mari.

Noi am vrut să scoatem autorizație, dar terenul de acolo este al Romsilva și Romsilva ne-a dat negație.

Le vom pune mai mici, nu putem pune steaguri mai mari decât statuia.

Vedetă acolo este statuia, nu steagurile”.

La remarca lui Vasile Mocanu ( PSD ) că  “nici steagul național nu poate să aibă o dimensiune ( prea mică – n.r. ),  adică atunci mai bine nu-l punem…  ”,  Lungu a replicat  “ar merge undeva un catarg de maxim 20 metri, mai mult de atâta nu încape”.

Statuia lui Ştefan cel Mare va fi reinaugurată și sfințită pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.

Lucrările la statuie s-au încheiat, de acum mai rămânând de amenajat esplanada din jur, unde vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și un modern sistem de lumini.

Travertinul de pe soclu a fost înlocuit în totalitate, un altorelief a fost înlocuit, iar statuia din bronz, veche de 41 ani, a fost curățată cu un lac special.

De asemenea, a fost refăcută stema Moldovei.

Lucrările sunt executate de  Mateo Rustic Construct  Ipotești și Expro Soft  Miroslava la valoarea de 390.000 euro.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 10 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 10, 2018 @ 4:48 am
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 5ckd29 to the field below: