Stație de apă, pensiune din Gura Humorului și salon de înfrumusețare din Câmpulung Moldovenesc amendate de Direcția de Sănătate Publică - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Stație de apă, pensiune din Gura Humorului și salon de înfrumusețare din Câmpulung Moldovenesc amendate de Direcția de Sănătate Publică

De    •   Publicat acum 5 luni, 6 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

În octombrie, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Suceava au efectuat 2 controale pe sistemul de apă, 12 în turism, 11 pe mediu ( în zone de locuit, la institutii social culturale – muzeu și spațiu de joacă pentru copii, un sistem de salubritate în mediul rural și un sistem de canalizare ), 55 în sectorul tutunului, 7 la serviceuri auto, 56 în domeniul cosmetice, 127 biocide, 11 la unități de învățământ și 63 la unități sanitare cu excepția spitalelor.

Sectorul deșeuri periculoase au avut derulate 64 verificări.

Amenzile aplicate în sectorul non-aliment au fost 4.000 lei la o stație de apă din mediul rural pentru furnizarea de apă necorespunzatoare calitativ chimic și bacteriologic, 1.600 lei la o pensiune din zona Gura Humorului pentru nemarcarea vizibilă a suprafețelor, ustensilelor și a spațiilor frigorifice conform destianției date, 3.000 lei la o persoană fizică din Șcheia pentru neamenajarea corespunzătoare a unei rampe de gunoi pentru depozitarea deșeurilor zootehnice, 3.000 lei la un salon de înfrumusețare din zona Câmpulung Moldovenesc pentru neefectuarea înregistrărilor operațiunilor de dezinfecție și sterilizare.

În sectorul  aliment au fost efectuate 245 de controale la producători și ambalatori, retaileri, servicii-alimentație publică și producători.

 Sancțiunile au fost amendă de 1.600 lei la un stand dintr-o piață din Suceava pentru nerespectarea regulilor de igienă în timpul programului de lucru ( stand desfacere produse lactate ), 3 amenzi a câte 1.000 lei pentru lipsă cursuri noțiuni fundamentale de igienă la unități de alimentație publică din zona Gura Humorului și la o unitate de alimentație  publică din Suceava, 2 amenzi a câte 1.600 lei pentru lipsă termometru și termograma la o unitate de alimentație publică din Gura Humorului și una din Suceava.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 6 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 6, 2018 @ 4:19 pm
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4dW9FZ to the field below: