Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni partener în depăşirea recordului mondial pentru cea mai mare oră de educaţie financiară - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni partener în depăşirea recordului mondial pentru cea mai mare oră de educaţie financiară

De    •   Publicat acum 1 an, 6 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Aproximativ 250 de elevi, profesori şi părinţi au participat, miercuri, 31 octombrie 2018, în incinta Colegiului „Vasile Lovinescu” Fălticeni, la un atelier  de educație financiară susţinut de profesorii din programul Şcoala de Bani derulat de Banca Comercială Română.

În cadrul atelierului au fost prezentate elemente legate de gestiunea bugetului personal, de averea netă personală, lucruri cu care fiecare persoană se confruntă în fiecare zi.

Activitatea a avut ca obiectiv facilitarea înțelegerii în manieră practică a unor noțiuni și principii financiare de bază: rolul banilor în societate, veniturile si cheltuielile, constituirea unui buget personal adecvat vârstei, principiile economisirii și evitarea datoriilor.

Timp de 40 minute, BCR a susţinut simultan ateliere de educație financiară în toată ţara, reuşind astfel să doboare recordul mondial şi să intre în Cartea Recordurilor – Guinness World Records, cu cea mai mare lecție de educație financiară.

Recordul a fost omologat joi dimineaţa de reprezentanţii GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenţi în România pentru a certifica cei 13.230 de participanţi. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puţin 5.624 de persoane, acesta fiind numarul de participanţi înregistrat în 2013 de o iniţiativa asemănătoare înregistrată în Statele Unite.

Comunicat de presă Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 6 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 6, 2018 @ 10:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8CnAqj to the field below: