Un copil din Suceava cu malformație vasculară la nivel cerebral are nevoie de ajutor financiar pentru operație în Italia - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Un copil din Suceava cu malformație vasculară la nivel cerebral are nevoie de ajutor financiar pentru operație în Italia

De    •   Publicat acum 1 an, 2 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Yannis Adrian, elev în clasa a V-a la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava, are nevoie de ajutor bănesc pentru o viață normală.

În urmă cu 2 luni el a suferit o paralizie a mâinii și a piciorului drept.

După un examen RNM și o investigație la computerul tomograf la Spitalul Județean Suceava, părinții au primit diagnosticul de tumoră de trunchi cerebral, neoperabilă și cu o rată de supraviețuire de aproximativ 3 – 6 luni.

Părinții au încercat să găsească soluții să-și salveze copilul și să primescă o speranță că există șansa unui tratament.

Atât medicii de la Spitalul de Copii Sf. Maria Iași, cât și neurochirurgii pediatri din București, s-au pronunțat nefavorabil în această situație.

Singura speranță a lui Yannis pare să fie la o clinică din Roma, unde părinții au găsit o portiță de salvare, iar copilul a avut parte de un set de investigații mult mai amănunțite.

În urma a 4 zile de controale și analize, Yannis a primit diagnosticul de malformație vasculară la nivel cerebral.

Întorși din Italia de câteva zile, părinții încearcă să facă rost de formularul S2 de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Costurile unei astfel de intervenții se ridică la aproximativ 30.000 euro, ceea ce pentru familie reprezintă o sumă uriașă și greu de acoperit.

Pentru a primi formularul S2, fostul E112, trebuie îndeplinite două condi­ții cumulative, și anume tratamentul respectiv să se regăsească printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază de care beneficiază asigurații din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România și acest tratament să nu poată fi acordat în intervalul de timp necesar în România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante și evoluția probabilă a bolii.

Părinții lui Yannis au nevoie de o recomnadare medicală pentru intervenția chirurgicală din Italia, dar se pare că nu o vor obține prea curând deoarece medicii din România au emis o rată redusă de supraviețuire în acest caz și au spus din start că nu poate fi vorba despre o intervenție chirurgicală.

Cei care vor să-i ofere o șansă la viață pot depune bani, în contul deschis pe numele mamei lui Yannis, la BRD în lei și în euro :

Moraru Mihaela, cont în lei : IBAN RO95BRDE340SV12038813400, Număr cont: SV 120338813400.

Cont în euro : IBAN RO19BRDE340SV70905753400,

Număr cont: SV 70905753400.

Cont în lire: Short code: 30-84-76 , Account number: 74265468

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 2 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 2, 2018 @ 2:29 pm
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PTHzzW to the field below: