VIDEO / Președintele Iohannis a oferit Sucevei drapelul național, Flutur și Lungu au răspuns cu diplome și medalii aniversare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

VIDEO / Președintele Iohannis a oferit Sucevei drapelul național, Flutur și Lungu au răspuns cu diplome și medalii aniversare

De    •   Publicat acum 1 an, 31 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, azi, un program scurt, dar intens, la Suceava.

El a fost primit în fața Palatului Administrativ de conducerea municipală și județeană liberală, subalterni de partid, șefi de instituții, tineri în straie populare și trecători, în total aprox. 1.000 persoane.

După intonarea imnului național, Iohannis a depus o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor, dezvelit săptămâna trecută.

Încadrat de șeful CJ Ghorghe Flutur și de primarul Ion Lungu, președintele a salutat mulțimea, a strâns mâini, s-a fotografiat cu câțiva suceveni și a mers pe jos până la Muzeul de Istorie, cale de aprox. 300 metri.

În tot acest timp, fanfara a intonat piesa  Cântă cucu-n Bucovina.

 

Presa nu a avut acces în interiorul Muzeului Bucovinei.

Măsurile de securitate luate de SPP, Jandarmerie și Poliție au fost drastice, fiind interzisă inclusiv circulația vehiculelor pe porțiuni din strada Mitropoliei și din strada Ștefan cel Mare

Vizita a continuat la Cetatea de Scaun, unde, după intonarea imnului, s-au desfășurat scurte cuvântări, toate în ton cu momentul sărbătoresc al Unirii Bucovinei cu România.

Iohannis a înmânat drapelul național județului Suceava, spunând că  “astăzi, pentru o zi, Cetatea de Scaun a Sucevei este centrul României.

Las ca simbol și mesaj de unitate și de prezență a statului român acest drapel al României”.

Au mai luat cuvântul Flutur, Lungu și primarul de Alba-Iulia Mircea Hava.

Flutur i-a înmânat lui Iohannis placheta Iancu Flondor şi o medalie aniversară, Lungu l-a gratulat pe președinte cu o altă medalie aniversară, iar ambii suceveni i-au dăruit lui Hava un vas cu pământ din Cetatea de Scaun în care a fost sădit un puiet de fag.

 

 

 

La plecare, Iohannis a salutat din nou gazdele și a făcut o fotografie de grup alături de participanți.

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 31 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 31, 2018 @ 3:45 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UzSNEr to the field below: