Trei suceveni cercetați pentru evaziune fiscală prin intermediul unei firme “fantonă” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Trei suceveni cercetați pentru evaziune fiscală prin intermediul unei firme “fantonă”

De    •   Publicat acum 1 an, 29 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală și a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În perioada 2010 – 2011, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale din  Suceava,  primii doi inculpați au omis evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, respectiv a unor operaţiuni comerciale de livrare/achiziţii bunuri în valoare de 813.280 lei, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 294.224 lei.

Al treilea inculpat, împuternicit de o persoană fizică pentru construirea şi vânzarea unor imobile, a declarat organelor fiscale operaţiuni comerciale fictive între societatea administrată de primii doi inculpaţi  şi persoana fizică mandantă, respectiv  operaţiuni fictive de achiziţii servicii şi materiale de construcţii de la societate în valoare de 1.163.367 lei, cu TVA deductibil de 229.787 lei.

Al treilea inculpat  a fost sprijinit de primii doi inculpaţi care au declarat operaţiuni fictive de achiziţii de bunuri/servicii de la o societate care avea un comportament specific societăţilor „fantomă” şi care era furnizoare de documente fictive  şi, ulterior,  au declarat livrări fictive de bunuri/servicii în sumă de 1.195.715 lei către persoana fizică menționată.        

Documentele fictive furnizate prin care se atestă existenţa unor relaţii comerciale între societate şi persoana fizică au fost plăsmuite prin consemnarea unor date nereale şi încredinţate  celui de-al treilea inculpat  pentru a fi folosite ca documente justificative în evidența contabilă în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 229.787 lei, reprezentând TVA dedusă nelegal.

S-au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale unui inculpat, ceilalți doi nefiind identificați cu bunuri mobile și imobile în proprietate.

Valoarea totală a bunurilor asupra cărora s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului este de 213.999 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 29 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 29, 2018 @ 5:37 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Qbc5JT to the field below: