Țigări de contrabandă ascunse în pereții laterali și în plafoanele a două microbuze, în Vama Siret

Ieri dimineață, în P.T.F. Siret s-au prezentat pe sensul de intrare în țară doi bărbați, un cetățean ucrainean și un român, în vârstă de 30 respectiv 55 ani, conducând două microbuze Mercedes Sprinter, unul înmatriculat în Polonia, iar celălalt în România.

Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat controale amănunțite asupra celor două microbuze, deoarece existau suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană.

În pereții laterali și în plafoanele microbuzelor au fost descoperite 4.090 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care erau ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Țigările în valoare de 6.135 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amendă de 8.000 lei fiecare.

De asemenea, cele două microbuze folosite la transportul țigărilor, în valoare de 20.000 și 19.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

                                                                                                                             

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YDpdzJ to the field below: