Situație critică în județul Suceava : 31 de localități afectate de alunecări de teren - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Situație critică în județul Suceava : 31 de localități afectate de alunecări de teren

De    •   Publicat acum 1 an, 26 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava a analizat situația  alunecărilor de teren,  ca urmare a fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din acesta an.

31 de Primării au semnalat, prin rapoartele operative transmise Prefecturii, mai multe situații de alunecări de teren.

Acestea au  fost constatate, la fața locului, de comisiile constituite prin ordin de prefect, care au întocmit  procese verbale de calamitate.

Ulterior, s-a decis ca problema alunecărilor de teren să fie abordată pe larg, fiind constituit un grup de suport tehnic care a evaluat fiecare situație în parte.

S-a propus  monitorizarea permanentă a ariei de teren supusă alunecării, lucrări de combatere a eroziunii solului efectuate în baza unui studiu geotehnic,  efectuarea unui expertize tehnice pentru a se afla  cauza, timpul și profunzimea alunecării de teren, consolidarea malurilor cursurilor de apă acolo unde apa a generat alunecarea de teren, strămutarea unor case  de locuit și anexelor acestora pe o parcelă sigură.

Pe baza fișelor tehnice transmise de Prefectură,  Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a realizat  cadastrarea zonelor respective, urmând să fie stabiliți pașii în continuare,  întrucât sunt zone cu  alunecări de teren care presupun o expertizare de specialitate, întocmirea unor studii,  pentru a putea fi accesate  fonduri pentru rezolvarea  problemelor.

În acest sens, toată documentația prezentată în cadrul ședinței CJSU  a fost înaintată Consiliului Județean, care are competențe în delimitarea zonelor de risc.

 

 

                                                                                                                             

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 26 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 26, 2018 @ 12:49 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string prifhW to the field below: