Elevi din instituții civile de învățământ invitați la Săptămâna cadeților de la Colegiul Național Militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Elevi din instituții civile de învățământ invitați la Săptămâna cadeților de la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

De    •   Publicat acum 1 an, 26 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a organizat, în perioada 22-26 octombrie, „Săptămâna cadeților”. Activitatea s-a desfășurat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României și face parte dintr-o campanie de promovare a carierei militare. În cadrul acestui eveniment au fost selecționați pe bază de voluntariat elevi din instituțiile civile de învățământ, care au fost invitații elevilor militari pentru a se familiariza cu activitățile desfășurate în colegiu.
Prima serie a fost formată din 17 elevi, din clasele a VII-a și a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Teodor V. Ștefanelli”, Școala Gimnazială „George Voevidca” și Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc. A doua serie a avut în componență 15 elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș” , Școala Gimnazială Nr. 3 din Suceava și Școala Gimnazială Păiseni. „Cadeții” au ales să participe la această activitate din dorința de a cunoaște instituția de învățământ și viața de licean militar.
“După ce au îmbrăcat uniforma de elev ștefănist, „cadeții” au învățat cum se face nod la cravată și ordinea de așezare în formație pentru raportul companiei. Pe parcursul zilelor petrecute la colegiu elevii de gimnaziu s-au încadrat în programul orar al elevilor militari, în vederea conturării opțiunii profesionale a acestora. În același context, toți participanții au exersat traseul militar aplicativ (probă pe care o vor susține la examenul de admitere).
La finalul activității, elevii câmpulungeni s-au declarat fascinați de ora de pregătire militară care s-a desfășurat în poligonul de tragere, iar cel mai apreciat moment de „cadeții” suceveni a fost defilarea elevilor militari în fața Cimitirului Eroilor din Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul Zilei Armatei.
Pe parcursul zilelor petrecute în cadrul programului „Săptămâna cadeților” cei 32 de participanți au trăit experiențe unice. Acum, că aventura lor a ajuns la final, ei vor împărtăși colegilor de la școlile de proveniență momentele inedite petrecute în aceste zile la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, ne-a declarat Georgiana Lupu, responsabil Informare și Relații Publice al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 26 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 26, 2018 @ 11:17 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pRDU4T to the field below: