Adomnicăi cere filtre suplimentare pe DN 18 pentru evitarea transmiterii pestei porcine africane din județul Maramureș în Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Adomnicăi cere filtre suplimentare pe DN 18 pentru evitarea transmiterii pestei porcine africane din județul Maramureș în Suceava

De    •   Publicat acum 1 an, 25 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor Suceava au discutat, ieri, despre  evoluția pestei porcine în România și despre eventuale noi măsuri de prevenire  a apariției bolii în județul Suceava, având în vedere că, în județul vecin Maramureș, a fost confirmat un focar.

Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat, într-un comunicat, că, urmare a măsurilor adoptate, în județul Suceava nu a apărut niciun focar de pestă porcină africană.

Ea a spus că, în urma inspecției efectuate pe DN 18 care leagă județul Suceava de Maramureș, a solicitat amplasarea unor filtre suplimentare de poliție,  întrucât  există un risc sporit în ceea ce privește răspândirea pestei porcine africane și pe această cale”. 

Șeful Direcției Sanitar Veterinare Dan Corneanu a informat că măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor sunt în continuă aplicare și monitorizare permanentă în județul Suceava.

Echipe mixte DSV – Inspectoratul de Poliție – Inspectoratul de Jandarmi continuă controalele periodice  în târgurile de animale, unde este interzisă comercializarea porcinelor, fiind constatată o diminuare a circulației spre aceste târguri. 

Totodată, se verifică periodic condițiile  sanitar-veterinare  în exploatațiile de animale. 

La frontiera Siret este asigurată permanența la controlul bagajelor, fiind menținută  interdicția introducerii în țară a produselor de origine animală,  iar dezinfectoarele pietonale și rutiere sunt funcționale.

Șeful Inspectoratului de Poliție Adrian Buga a precizat că  există filtre de control ale IPJ pe DN 18 care fac  verificări aleatorii.

El a menționat că se va analiza oportunitatea unui  filtru suplimentar permanent, 24 din 24 de ore sau numai pe timpul nopții, iar dacă  va fi nevoie se va lua și această măsură.

Pesta porcină africană a afectat 260 de localități din 14 județe, cu un număr de 1.021 de focare, dintre care 15 în exploatații comerciale.

   

                                                                                                                          

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 25 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 25, 2018 @ 11:53 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CZWzLM to the field below: