Acțiune de amploare a polițiștilor suceveni pentru prevenirea furturilor și înșelăciunilor comise de infractorii voiajori - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Acțiune de amploare a polițiștilor suceveni pentru prevenirea furturilor și înșelăciunilor comise de infractorii voiajori

De    •   Publicat acum 1 an, 24 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe.

Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren, abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte ( ca fiind turişti, având probleme medicale, vânzare de obiecte, etc. ) culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

Deseori activitatea infracţională se desfăşoară în mai multe zile, după documentarea cu privire la anumite persoane, zone şi locaţii, trecându-se la săvârşirea infracţiunii propriu-zise.

Pentru prevenirea unor evenimente negative şi descurajarea celor pretabili la săvârşirea unor astfel de infracţiuni, în perioada 19 – 22 octombrie, poliţiştii suceveni au organizat o amplă acţiune, fiind vizată în special zona sudică a judeţului, dar și zonele din proximitatea principalelor drumuri naționale și europene care tranzitează județul.

Peste 200 de poliţişti au fost prezenţi pe drumurile europene, naţionale şi judeţene care fac legătura cu judeţele Mureş, Harghita, Neamţ, Iaşi, Botoșani și Bistrița Năsăud.

Au participat poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava şi poliţiştii judiciarişti de la nivelul subunităţilor, dar şi poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri pentru oprirea în trafic a vehiculelor.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii din cadrul Grupului de lucru constituit la nivel județean pentru gestionarea problematicii preventive au desfășurat activități de instruire și informare în teren.

Administratorii și angajații benzinăriilor din proximitatea drumurilor naționale și europene au fost instruiți cu privire la modul de abordare al infractorilor voiajori, aceștia solicitând în general date despre diverse persoane din localitățile limitrofe, asumându-și false calități de mambri ai familiilor, etc.

De asemenea, au fost desfășurate instructaje cu angajați ai unităților bancare, ai sălilor de jocuri si unităților economice, în vederea responsabilizării acestora pentru a nu oferi persoanelor necunoscute date și informații cu privire la cetățeni din comunitate sau bunurile și valorile deținute de către aceștia.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : IJP Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 24 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 24, 2018 @ 11:43 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VQJlTs to the field below: