Bustul lui Iancu Flondor a fost amplasat lângă Palatul Administrativ Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Bustul lui Iancu Flondor a fost amplasat lângă Palatul Administrativ Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 21 octombrie 2018   •   1 comentariu

În parcul din apropierea Palatului Administrativ Suceava a fost montat bustul lui Iancu Flondor.

Pe soclul sunt însemnate cuvintele  Făuritorul unirii Bucovinei cu România.

Bustul a fost amplasat pe locul unde ar fi trebuit să fie Monumentul Unirii, care însă nu este gata, nefiind nici măcar început.

Statuia a fost achiziţionată de Muzeul Bucovinei.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 21 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 21, 2018 @ 6:55 pm
 • Sub: Reportaje, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. PAUL BRAȘCANU spune:

  O inițiativă de toată lauda inaugurarea bustului lui Iancu Flondor. Păcat că domnul președinte Iohannis nu a participat la acest eveniment (s-a dat lovit în aripă după operație), deoarece (cred că) ar fi avut de auzit și învățat (mai ales) multe lucruri interesante din istoria Bucovinei. Aveam și eu pregătită pentru dumnealui o lecție de istorie despre Căile Ferate, despre acei oameni minunați care au adus drumul de fier în Bucovina și ceea ce se mai poate face/salva astăzi din acest neprețuit patrimoniu lăsat moștenire unor oameni total nepregătiți pentru asta. Atitudinea domnului președinte este din păcate, similară celei avute de clasa politică de la București în perioada 1919-1924. când ,,Miticii,, au înjosit și au tratat cu dispreț parlamentarii bucovineni și transilvăneni, au privit de sus populația Bucovinei de altă etnie sau confesiune, pe cei care au aderat la România Mare cu sufletul deschis, pus în palmele lor. Domnule președinte, chiar dacă vă faceți timp miercuri, de ochii lumii, să puneți o coroană de flori ofilite la bustul lui Flondor, vă atrag atenția că ,,după ce trece popa, degeaba mai ridici pălăria”. Părerea mea! Cu stimă, Paul Brașcanu P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0TCqwH to the field below: