Silviu Rusu, administrator public al Fălticeniului, salariu de bază de 7.500 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Silviu Rusu, administrator public al Fălticeniului, salariu de bază de 7.500 lei

De    •   Publicat acum 6 luni, 20 octombrie 2018   •   9 comentarii

Silviu Rusu, actualul consilier personal al primarului Cătălin Coman, a demonstrat că are valoare, câștigând concursul pentru funcția de administrator public din subordinea edilului PSD.

Rusu a obținut 82 puncte la proba scrisă, contracandidata Gabriela Costea reușind să acumuleze doar 13,33 puncte.

Numirea în funcție se face pe perioadă determinată, egală cu mandatul primarului Coman.

Salariul de bază al administratorului public va fi de 7.500 lei, urmând să se încadreze între salariul de bază al secretarului și indemnizația primarului.

Printre atribuțiile administratorului public se numără identificarea oportunităților de accesare a fondurilor europene, estimarea și gestionarea resurselor umane, financiare, tehnice și materiale, coordonarea lucrărilor de investiții, implementarea politicilor publice, coordonarea activităților de turism, cultură și agrement și, prin delegare, exercitarea atribuțiilor de ordonator principal de credite.

La finalul lunii august, Coman explica de ce are nevoie orașul de un administrator public:  “Municipiul Fălticeni are depuse 5 proiecte pe fonduri europene, la două am semnat contractele de finanțare, urmează și al 6 – lea, sunt practic 30 de oameni care vor trebui monitorizați, îndrumați.  

La acestea mai adăugăm 2 proiecte mari pe PNDL plus 30 de investiții din bugetul local”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 20 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 20, 2018 @ 12:41 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

9 comentarii

 1. Ion spune:

  La un post de 70 de milioane de lei s-au înscris doar doua persoane? Pute tare Falticeniul. Ce salarii la primărie, angajări pe bandă rulantă și nu vin decât cine trebuie și oamenii potriviți! O reușită la resurse umane la Primăria PSD!

  • Misel spune:

   Sa nu jignim Falticeniul degeaba, sincer. Daca e cineva cine pute este administratia si PSD-ul. Credeti ca ar fi lasat pe oricine sa participe?

  • Paul Asan spune:

   Si-înca ce reusita! La asa salarii, o s-ajunga pensionarii si contribuabilii sa tina post negru, sau sa manânce odata la 2 zile. Ideal ar fi ca personalul unei asemenea primarii, sa fie redus la maximum, în functie de numarul de locuitori si de nevoile acestora! POPULATIA A SCAZUT, SA SCADA SI NUMARUL FUNCTIONARILOR, în functie de nevoile oamenilor, contribuabililor. Ca doar de aia sunt angajati acolo, sa fie la dispozitia cetateanului, în functie de nevoile cetateanului de rând, nu ale lor. Cetateanul ala amarât, din leafa sau pensia aia infima, le plateste lefurile enorme, fandoselile, ifosele, hibernarea si infatuarea multora, de prin aceasta localitate, mai precis, la toti cei din aparatul de stat. Probabil, daca le-ar da cineva un test de cultura generala, trei sferturi nici n-ar sti sa scrie sau sa se exprime corect gramatical. Ca sa nu mai spunem ca multi nu au habar de istoria acestui oras, de cultura, intelectuali, artisti, medici, si câte alte categorii, care odata faceau cinste acestor locuri si care-au educat generatii la rând, fiindu-le dascali si modele în viata. Acum care-s modelele, astia, care fura cu zece mâini, care mint pe fata, pâna si pe oamenii cei mai necajiti si oropsiti, si care-ar fi în stare sa fure si din cimitire sau de la morti dac-ar putea? E o coruptie de nedescris în toata zona, nu doar în oras, ci si în satele si comunele din jur. Si culmea, acum toate se fac fara scrupule, fara sa se gândeasca multi ca si pe ei îi asteapta la colt, tot al cu coasa.

 2. Ion spune:

  Lasă că nu au ajuns șefii orașului singuri, Falticeniul i-a votat votat și o să îi voteze și în 20 20.

 3. Gino spune:

  A primit 65% și face ce vrea. Are dreptate să angajeze oameni cum vrea daca a luat orașul pe numele lui! Dar câți oameni a angajat de cand este primar? Câți angajează luna asta? Îi spune cineva ceva?

 4. Ionela spune:

  Cine sa ii spună ceva edilului de la Falticeni? Gabriel Morosanu si Vasile Tofan? Sunt mana-in-mana cu Stan și Coman de 7 ani și traiesc bine-bine. Morosanu merge mai bine cu ..cadastru.

 5. vlad spune:

  Daca dreapta falticineana va opta sa mearga in alegeri cu peroane gen, Aldea sau Mihaila, sa nu va asteptati la vreo surpriza. Ce bine dar s-ar reusi recuperararea din echipa coman a unei persoane …………, daca ar avea Flutur viziune si ar dori asta, dreapta ar fi salvata. Aceasta persoana conduce practic urbea.
  Exista o vorba in admimistratia interbelica ,, viceprimarul e gospodarul” si cu asta am zis tot.

  Persoana respctiva chiar este o persoana de dreapta, prin tot ceea ce face, este instarit, chibzuit, profesionist in adevaratul sens al cuvantului.
  Daca vreti sa scapati de micul comunist stiti ce aveti de facut.

 6. Tiberiu Minea spune:

  Sa se-apuce sa numere pavelele, ca lovelele, e clar ca stiu toti sa le numere pe-acolo, mai ales alea nemuncite. Când or începe sa creasca balariile si urzicile între ele de 2 metri, sau sa se disloce, una câte una, precum cuburile la domino, atunci sa vezi iar sute de mii de euro cheltuite, sa le înlocuiasca, asta în caz ca nu-si rup gâtul în ele înainte, ca si-asa-s de toate nivelurile, prin unele locuri, mai ales acolo unde s-au apucat si patronii sa-si puna gresie, pavele si terase pe spatiul public dupa bunul plac, sau sa-si largeasca spatiile pâna-n strada. Iar îsi freaca mâinile patronii de 30 de ani, ce stau si se uita si dau ordine, muncitorilor de rând, de 60 de ani, stând pe coate si-n genunchi sa le planteze, una câte una, ca deh, asfaltul, betonul, ce-au durat zeci de ani, nu mai sunt la moda. Mari afaceri au mai facut unii si cu amarâtele astea de pavele. Atâta le-au bagat unii parveniti pavelele pe gât la oameni, c-ar fi în stare sa faca si primaria din pavele. Apai când or muri, sa le puna si lor, tot pavele, sa-i îngroape-n pavele, daca tot asa-i moda acu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uBSdq6 to the field below: