FOTO / Continuă deversările de ape uzate în pârâul Târgului.  Directorul ACET Fălticeni: “Probabil s-au făcut teste la apa murdară” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO / Continuă deversările de ape uzate în pârâul Târgului.  Directorul ACET Fălticeni: “Probabil s-au făcut teste la apa murdară”

De    •   Publicat acum 6 luni, 19 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Depozitul ilegal de deseuri din construcții și alunecările de teren din zona poligonului Fălticeni, care au dus la deversări de ape uzate în pârâul Târgului, reprezintă o problemă nerezolvată pentru operatorul ACET.

Colectorul B care face parte din rețeaua de canalizare străbate localitatea axial, începând cu zona înaltă a străzii Ion Creangă, traversează zona centrală și continuă pe malul stâng al pârâului Târgului apoi, pe malul drept, până la intersecția cu pârâul Buciumeni unde preia colectorul A ( al Filaturii ), continuând pe malul stâng al pârâului Târgului până la intersecția cu colectorul D în zona din apropierea stației de epurare.

Începând cu anii 2007 – 2008, pe versantul situat pe malul stâng al pârâului Târgului s-a activat o zonă de alunecări de teren care a afectat o porțiune de canalizare construită din tuburi de beton, prin împingerea acestora spre suprafața terenului și către albia pârâului, pe o lungime de 250 metri în zona cimitirului evreiesc.

În urmă cu 4 luni,  ZdpN  informa cu date oficiale despre această gravă problemă.

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2018/06/26/alunecarile-de-teren-din-soldanesti-afecteaza-sistemul-de-canalizare-din-falticeni-acet-atrage-atentia-asupra-stabilizarii-unei-portiuni-de-450-metri/

 

 

Contactat telefonic, directorul ACET Fălticeni Vasile Cozma a spus că “s-a înfundat canalizarea și trebuie s-o desfundăm, aplicăm toate metodele care le știm.

Am făcut un by-pass, am cerut deversarea totală, o să revenim cu by-passul dacă nu reușim să deversăm.

Deversarea totală înseamnă canalizare dată în pârâu.

Am cerut Sistemului de Gospodărire a Apelor, au fost de acord, s-a dat numai colectorul ăsta în pârâu.

Nu se stă până la iarnă, se vor lua măsuri.

Lucrăm în continuare la desfundare, am raportat la SGA, când vom obține rezultate, veți afla probabil.

Probabil s-au făcut teste la apa murdară”.

 

 

 

ZdpN  l-a întrebat și pe viceprimarul Constantin Bulaicon despre zvonurile care circulă în comunitate, mai ales că el a fost cel care a participat, săptămâna trecută, la întâlnirea Comitetului Local pentru Situații de Urgență  când primarul Coman era în concediu.

El a ținut să liniștească populația:  “Nu este nicio problemă de infestare, este un by-pass, nu se ajunsese la o cotă care să pună în pericol.

Sistemul de Gospodărire a Apelor a venit, a făcut analizele respective, acolo sunt mici alunecări de teren.

Acolo este un dop pe care cei de la ACET au încercat să-l îndepărteze, nu au reușit, se gândesc să treacă la săpături, problema trebuie rezolvată.

Trebuie să stabilim cine va plăti aceste intervenții, știți că avem Curte de Conturi, dar și responsabilitate, o spun răspicat.

Nu a fost incident de mediu, dar dacă s-ar fi deversat în continuare se ajungea … dar, de fapt, nici n-au deversat, canalul înfundându-se, o parte din apele murdare, pârâul e mai jos decât canalul…

Dopul nu era total, are o posibilitate de scurgere, dar nu așa cum ar fi trebuit, nu se putea prelua toată apa murdară din canalizare și pentru un timp scurt au fost deversări.

Scot cu motopompele și trimit în căminul următor apa uzată.

Acolo au mai fost probleme și acum un an, cu alunecările de teren, mai mici sau mai mari, țevile sunt strangulate, căminele înclinate”.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 19 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 18, 2018 @ 11:33 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zBaGBp to the field below: