A încetat din viață acad.prof.univ.dr.ing. Ioan Milescu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

A încetat din viață acad.prof.univ.dr.ing. Ioan Milescu

De    •   Publicat acum 1 an, 17 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava anunţă cu regret încetarea din viaţă a celui care a fost academician prof. univ. dr. ing. Ioan Milescu.

Personalitate marcantă a silviculturii românești, factor de echilibru al politicii forestiere din România timp de mai bine de două decenii, Milescu s-a născut în data de 13 august 1928 în Hulubeşti, județul Dâmboviţa.

În anii 1952 – 1953 a fost preparator principal şi asistent universitar la Facultatea de Silvicultură Câmpulung Moldovenesc, în perioada 1954 – 1955 a ocupat poziţia de referent tehnic de specialitate în Direcţia învăţământului superior, agricol şi silvic din Ministerul Învăţământului Superior, între 1956 – 1962 a fost asistent universitar la Institutul Agronomic din Bucureşti şi conferenţiar la Centrul de perfecţionare Buşţeni şi la Facultatea de Silvicultură Braşov ( 1962 – 1990 ).

În toată această perioadă, el a fost, în paralel, cercetător ştiinţific, şef de laborator şi şef de secţie la Institutul de Cercetări şi Proiectări Silvice din Bucureşti ( 1956 – 1960 ), cercetător ştiinţific principal gradul I şi director al Institutului de Cercetări, Studii şi Proiectări Silvice din Bucureşti ( 1971 – 1974 ).

În anii 1960-1962 şi 1976-1990, Milescu a fost, pe rând, director în Ministerul Economiei Forestiere, respectiv inspector general şi director tehnic în Ministerul Silviculturii.

În 1991 a devenit membru al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, al cărei membru corespondent era din 1969, făcându-se remarcat pentru activitatea desfăşurată în cadrul Secţiei Silvicultură.

După încetarea activității în administrația centrală, a ales să îşi continue cariera la USV.

De-a lungul carierei, a elaborat şi publicat în reviste de specialitate şi la edituri recunoscute 192 lucrări şi contribuţii ştiinţifice, dintre care 144 în calitate de unic autor.

Cei care l-au cunoscut şi vor să îşi ia un ultim rămas bun pot să fie alături de comunitatea academică suceveană, pe 18 octombrie până la amiază, în holul corpului A al Universităţii.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 17 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 17, 2018 @ 10:56 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string amObaW to the field below: