Universtatea "Ștefan cel Mare"din Suceava, locul 14 într-un top al universităților românești - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Universtatea “Ștefan cel Mare”din Suceava, locul 14 într-un top al universităților românești

De    •   Publicat acum 1 an, 11 octombrie 2018   •   Fara comentarii

 • în clasament sunt cuprinse 80 de universități românești

 

În cadrul unui top realizat de uniRank University Ranking, una din cele mai importante platforme internaționale specializate în clasificarea instituțiilor de învățământ superior, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se plasează pe poziția 14 din 80 de universități românești luate în considerare.

La nivel mondial, conform măsurătorilor uniRank University Ranking, USV ocupă locul 3755 într-un top care cuprinde cele 13600 de instituții de învățământ superior recunoscute oficial, din 200 de state.

De la înființarea platformei în anul 2005, metodologia folosită pentru realizarea clasamentului a fost periodic ajustată pentru a oferi rezultate cât mai corecte. Actuala metodă de lucru uniRank University Ranking se bazează pe un algoritm care include 5 valori web, imparțiale și independente, extrase din 4 surse diferite de informații web. Scopul uniRank University Ranking este să ofere o clasare globală aproximativă a universităților și colegiilor lumii pe baza prezenței și popularității lor pe web analizând traficul estimat, încrederea, autoritatea și calitatea link-ului de popularitate. Astfel, platforma devine un instrument care să sprijine cadre didactice și studenți în a înțelege cât de cunoscută este o instituție de învățământ superior într-o țară străină.

“Pentru USV, clasamentul uniRank poate reprezenta o radiografie care surprinde maturitatea instituțională a unei universități, aflată în plin proces de dezvoltare pe toate planurile, într-un context socio-economic dificil și în condițiile unei subfinanțări a învăţământului superior din România. Datele publicate de uniRank certifică eforturile constante ale universității sucevene de internaționalizare a activității sale academice și de cercetare, fiind o recunoaștere a dezvoltării instituționale pe care USV a înregistrat-o pe parcursul celor 55 de ani de existență. Creșterea vizibilității pe plan internațional, infrastructura didactică și de cercetare modernă, calitatea personalului academic au fost, cu siguranță, factorii care au determinat creșterea atractivității USV pentru candidații la studii din afara țării. Astfel, în anul universitar 2018-2019, din cei peste 8760 de studenți la nivel de licență, masterat și doctorat, 980 (11%) sunt tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan, China, SUA, Serbia, etc”, se precizează în comunicatul de presă al USV.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 11 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 11, 2018 @ 8:12 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PTWocC to the field below: