Cușnir îl atacă pe Lungu pe tema încălzirii Sucevei, dar uită că guvernul PSD continuă sabotarea centralei termice a orașului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Cușnir îl atacă pe Lungu pe tema încălzirii Sucevei, dar uită că guvernul PSD continuă sabotarea centralei termice a orașului

De    •   Publicat acum 2 ani, 11 octombrie 2018   •   Fara comentarii

 

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a transmis astăzi un  comunicat de presă prin care lansează un nou atac la adresa primalui PNL Ioan Lungu. De această dată, Cușnir îi reproșează edilului faptul că are de gând să solicite Consiliului Local majorarea prețului energiei termice la 448 lei/Gigacalorie, din care populația va plăti doar 240 lei, iar diferența de 208 lei/ Gcal va fi plătită de către Primărie dintr-un credit bancar de 10 milioane lei rambursabil în 5 ani.

“Ion Lungu, Primăria Sucevei din ce bani va plăti ratele și dobânzile la credit, nu tot din banii Sucevenilor? Rușine să îți fie Ion Lungu pentru că ne minți de 14 ani! Cum poți să îi crezi pe Suceveni atât de neinformați încât să le spui că vei plăti din alte surse de finanțare decât taxele și impozitele colectate de la cetățeni? Deci pentru o iarnă de încălzire a celor 20.000 apartamente care mai sunt dependente de sistemul centralizat de încălzire, Ion Lungu îndatorează Suceava pentru următorii 5 ani. Și pentru încălzirea de anul viitor ce vei face Ion Lungu, alt credit pe 5 ani? Dar peste 2 ani, ce vei mai face, un nou credit de 10 milioane lei pe cinci ani?
Ion Lungu a falimentat în 2013 Termica, societatea Consiliului Local, motivând că nu este rentabilă și că produce energie termică prea scumpă. Tot Ion Lungu a favorizat companiile private Bioenergy și Thermonet să preia monopolul livrării de agent termic pentru Suceava, fiind în permanență avocatul acestora și prezentându-i ca pe o reușită de-a sa personală. După 5 ani de la falimentarea Termica, Ion Lungu propune Consiliului Local dar și Sucevenilor pentru energia termică un preț mai mare decât cel cu care a livrat Termica până în 2013″, se arată în comunicatul de presă semnat de Dan Ioan Cușnir.

Acesta uită însă din ce motiv se va scumpi gigacaloria: producătorul de energie Bioenergy este într-o situație financiară extrem de dificilă deoarece guvernul PSD nu îi achită certificatele verzi, cu toate că au avut loc discuții pe această temă cu prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 11 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 11, 2018 @ 7:38 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string fbETBD to the field below: