Amenzi de peste 96.000 lei aplicate de polițiștii suceveni pentru transporturi de material lemnos fără documente de proveniență - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Amenzi de peste 96.000 lei aplicate de polițiștii suceveni pentru transporturi de material lemnos fără documente de proveniență

De    •   Publicat acum 2 ani, 10 octombrie 2018   •   Fara comentarii

În perioada 2 – 9 octombrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere și ai Direcției Silvice, au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 35 de controale, fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 128 sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.110 lei.

Polițiștii au confiscat în vederea stabilirii provenienţei 156,16 m.c. material lemnos, în valoare de 97.310 lei, din care  faptic 97,75 m.c. și  valoric 58,41 m.c.

Pe DN 17A, în Brăiești, a fost identificată autoutilitara condusă de un bărbat din Păltinoasa, care transporta cherestea rășinoase.

În urma verificărilor s-a constatat că transporta cantitatea de 12,71 m.c. cherestea fără documente legale de proveniență.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societății reprezentată de un bărbat de 26 ani, din Slatina, fiind aplicată o amendă în cuantum de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantităţii totale de 12,71 m.c. cherestea de esență rășinoase, în valoare de 8.490 lei.

În Cornu Luncii a fost identificat ansamblul auto aparținând unei societăți comerciale cu sediul social în Moldovița, condus de un bărbat de 40 ani, din aceeași localitate, care transporta cherestea rășinoase.

El transporta în plus față de datele înscrise în avizul de însoțire 11,54 m.c. cherestea.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății cu amendă de 6.000 lei și confiscarea cantităţii de 11,54 m.c. cherestea, în valoare de 7.708 lei.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 10 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 10, 2018 @ 1:12 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string OUk5TW to the field below: