VIDEO/FOTO Exercițiu complex ISU la Pojorâta: incendiu pe Transrarău, mașină în prăpastie și muniție neexplodată - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

VIDEO/FOTO Exercițiu complex ISU la Pojorâta: incendiu pe Transrarău, mașină în prăpastie și muniție neexplodată

De    •   Publicat acum 1 an, 6 octombrie 2018   •   Fara comentarii

Ieri, pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu de intervenție pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un incendiu la fond forestier, pe raza Ocolului Silvic Pojorâta, intervenția în cazul unui accident rutier în zonă montană, precum și o asanare pirotehnică.

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui incendiu în pădure, în zona apropiată de drumul judeţean 175B Transrarău.

 

 

Având în vedere topografia terenului unde s-a produs incendiul, complexitatea acţiunilor de stingere, evoluţia în timp şi tendinţa de  propagare a acestuia, s-au luat mai multe măsuri, printre care și solicitarea în sprijin a unui elicopter cu sistem Bambi-Bucket de la Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca.

Din cauza fumului rezultat de la incendiul de fond forestier, pe drumul judeţean s-a produs un accident rutier, un autoturism cu două persoane prăbușindu-se în prăpastie.

La locul accidentului s-au deplasat pompieri militari şi o echipă de alpinişti de la Serviciul Public Salvamont Suceava.

O ultimă situație tactică a presupus că, în urma acţiunilor de limitare a propagării incendiului, s-a descoperit un element de muniţie rămasă neexplodată din timpul celui de-al doilea război mondial, ce punea în pericol populaţia din zonă şi acţiunea de intervenţie.

Au fost realizate lucrările genistice specifice și s-au ridicat  3 elemente de muniţie neexplodate, care au fost transportate și depozitate provizoriu, până la distrugerea lor într-un poligon autorizat.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 6 octombrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 6, 2018 @ 7:29 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Gz9zcs to the field below: