Tomac i-a luat apărarea, la Suceava, fostului ministru Popa: “Dragnea a umilit în an centenar limba română, este o cedare mizerabilă din partea actualei puteri” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Tomac i-a luat apărarea, la Suceava, fostului ministru Popa: “Dragnea a umilit în an centenar limba română, este o cedare mizerabilă din partea actualei puteri”

De    •   Publicat acum 1 an, 29 septembrie 2018   •   Fara comentarii

Președintele PMP Eugen Tomac a supervizat, azi, Colegiul Județean Suceava.

Pe ordinea de zi au figurat campania de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, situația financiară curentă a filialei sucevene, analiza acoperirii teritoriale în județ și reprezentanții PMP în secțiile de votare la referendum.

La conferința de presă care a urmat în noul sediu al partidului, Tomac a menționat că, la nivel național, au fost strânse peste 850.000 de semnături pentru campania alegerii primarilor, dintre care 30.000 în județul Suceava.

El s-a referit și la reducerea numărului de parlamentari, votată la referendumul din 2009 :  Sperăm să putem dezbate în plenul Camerei Deputaților această inițiativă. 

7,3 milioane cetățeni au votat DA pentru reducerea numărului de parlamentari la maxim 300”.

Tomac s-a pronunțat și pentru organizarea eficientă a votului electronic, astfel încât cei 4,5 milioane români din străinătate  “să nu mai stea la cozi, pentru că viitorul acesta este, trebuie să privim în perspectivă, sistemul de votare este foarte simplu, pe bază de card bancar”.

Șeful PMP a adus vorba și despre demisia suceveanului Valentin Popa din fruntea Ministerului Educației, spunând  “condamnăm modul brutal prin care Liviu Dragnea a remaniat un ministru din cabinetul Dăncilă, umilind în an centenar limba română.

Acest troc pe care l-a făcut cu UDMR reprezintă o umilință pentru toți românii, dar și un atac direct la adresa statului român.

În orice țară civilizată din UE limba oficială a statului este respectată.

Este o eroare de nepermis și o cedare mizerabilă din partea actualei puteri”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 29 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 29, 2018 @ 6:27 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PGdOPs to the field below: