Ministrul Justiției s-a întâlnit, la Suceava, cu președinții Curților de Apel: “Săptămâna viitoare probabil voi face public raportul de evaluare a procurorului general Lazăr” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ministrul Justiției s-a întâlnit, la Suceava, cu președinții Curților de Apel: “Săptămâna viitoare probabil voi face public raportul de evaluare a procurorului general Lazăr”

De    •   Publicat acum 7 luni, 28 septembrie 2018   •   1 comentariu

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader ( susținut de ALDE ) s-a întâlnit, azi la Muzeul de Istorie Suceava, cu preşedinţii Curţilor de Apel din țară.

Ședința a venit pe fondul disensiunilor, în urmă cu o lună 200 de procurori şi judecători adresând o scrisoare deschisă lui Toader prin care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de declaraţiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public.

Ei au susţinut că afirmaţiile ministrului  “pot aduce prejudicii”  societăţii în plan intern, dar şi la nivel internaţional şi şi-au exprimat susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, în contextul declanşării procedurii de evaluare.

Azi, Toader a spus că  “a fost o întâlnire foarte plăcută și consistentă, deoarece sistemul judiciar de confruntă cu multe preocupări. 

Au fost discutate informatizarea, nevoia de personal, specializarea instanțelor de judecată, dotarea cu scanere moderne pentru a trece la dosarul electronic”.

El a menționat că nu s-a discutat despre protocoalele secrete din justiție, dar că în Comisia Parlamentului există un proiect de lege privind adoptarea / respingerea Ordonanței nr. 6 / 2016 prin care interceptările nu mai sunt făcute de SRI.

“A fost adoptată ordonanța prin care s-a stabilit forma de colaborare între procurori și ofițerii SRI”  a declarat Toader.

Referindu-se la procedura de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr, ministrul Justiției a precizat că  “săptămâna viitoare probabil voi avea răgazul pentru a face public raportul de evaluare.

Eu cu procurorul general ne cunoaștem de multă vreme, dar evaluarea își continuă cursul”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 28 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 28, 2018 @ 4:12 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Nu a rămas în muzeu? În formol? Ca mădularul lui Terente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string fCB7zI to the field below: