Valentin Popa, ministrul Educației, a demisionat: "Nu sunt de acord cu modificarea cerută de UDMR privind predarea limbii română la clasele maghiare" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Valentin Popa, ministrul Educației, a demisionat: “Nu sunt de acord cu modificarea cerută de UDMR privind predarea limbii română la clasele maghiare”

De    •   Publicat acum 11 luni, 27 septembrie 2018   •   Fara comentarii

 

Suceveanul Valentin Popa, rectorul Universității “Ștefan cel Mare”, a demisionat din funcția de ministru al Educației după întrevederea avută cu Liviu Dragnea.

Popa a declarat pentru Mediafax: “Nu sunt de acord cu solicitarea UDMR de abrogare a punctului 16 din Ordonanță, ca orele de Română la clasele cu predare în limbile minorităților naționale să fie desfășurate în limbile minorităților, de profesori de specialitate. UDMR dorește revenirea la starea anterioară, când aceste ore erau susținute în afara normei de bază și plătite suplimentar de către învățătorii de la clase care predau în limbile minorităților și care astfel primeau până la 20% în plus la salariu. După prânz, am anunțat-o pe doamna premier că demisionez”.

UDMR i-a reproșat ministrului Educației că ordonanta 9/2018 prevede ca în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura Română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

Predarea limbii române în școlile minorităților erau susținute de către învățătorii care nu aveau studii universitare de limba română. Președintele UDMR Kelemen Hunor a spus că ministrul Valentin Popa a luat două decizii în ultimele trei săptămâni cu care partidul său nu a fost de acord, reclamând faptul că Uniunea nu a fost consultată.

 

 

 

DANIEL BOGHIȚĂ

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 27 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 27, 2018 @ 3:03 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string tEPBjq to the field below: