FOTO  /  Jalbe către Consiliul Local Suceava: ”Tinerii din centrele de plasament se zbat de 28 ani pentru o amărâtă de locuință”  /  ”Directorul Liceului Sportiv nu vrea să plătească deconturile”

 

La finalul ședinței de azi, consilierii locali suceveni au fost martorii unor critici care nu i-au prea atins, doar primarul Ion Lungu și, parțial, consilierul Vasile Mocanu luând cuvântul și încercând să aplaneze nemulțumirile.

În timpul ședinței, un grup de 9 persoane a intrat în mod ordonat în sală, însoțit de 2 polițiști locali și de șeful Poliției Locale, Ovidiu Doroftei, mereu cu ochii în patru.

După epuizarea ordinii de zi, la punctul  Diverse  a vorbit mai întâi Gheorghe Netea, care a spus că reprezintă categoria de tineri proveniți din centre de plasament și a reclamat că  ”de 28 de ani ne zbatem pentru a obține o amărâtă de locuință și nu ni s-a dat. Marea majoritatea a colegilor mei nu iau cantină sau ajutor social.  Suntem tineri, suntem frumoși, urâți, murdari cum suntem, putem să muncim!  Noi nu suntem bătaia de joc a domniilor voastre, noi v-am respectat! Vă rugăm să înființați un Birou destinat tinerilor proveniți din casele de copii, dar nu un angajat de-al dvs., unul de-al nostru să fie!  Câțiva colegi au fost pe poziția a doua și când am fost la clasare de locuințe sociale n-au beneficiat, au dispărut hârtiile!  Facebook-ul duduie, se știe destul de clar cum se obțin locuințele sociale. Chiar dacă om fi noi de la casele de copii, dar proști nu suntem!”

Primarul Ion Lungu a replicat că  ”sunt sensibil la problemele dvs. și am încercat să vă ajut.  Am convenit cu el să-și aleagă o altă cameră, cât de cât am făcut.  Vă rog să aduceți documente la zi, dosare actualizate. Ați venit la vreun concurs și n-ați reușit? Legea nu prevede post special pentru dvs. La apartamente ANL aveți punctaj suplimentar.  Sunt comisii sociale, colegii dvs. sunt invitați, își spun punctul de vedere. Nu putem lua dosare incomplete.  Locuințele din Suceava se dau corect, dacă știți altceva vă rog să mergeți la DNA !”

 

 

A urmat antrenorul de atletism Toader Flămând, care a așezat pe masă, în fața primarului Lungu, o pereche de pantofi de alergare cu cuie și, pe ton ridicat, și-a expus necazurile :  ”Un sportiv de la Liceul cu Program Sportiv a obținut medalie de campion național, medalie de bronz la balcaniadă, locul 3 la mondiale, după care absolut nimeni nici măcar o urare nu a adresat.  Pantofii ăștia îi las aici, dl. director nu vrea să-i plătească, deconturile le-am dat dlui. primar.  Eu nu mă pensionez niciodată! Nu poate nimeni să constate ce a făcut nebunul de Flămând și ce face Radu? Dacă o pereche de cuie nu vrea să plătească, de 140 lei, dacă medicamente de 20 lei nu vrea să plătească, ce facem? Să constate cineva din federație, din oameni de sport… Ce, Radu e bătut în cuie?”

Lungu a răspuns  ”ca să putem face deconturile trebuie să vină propunerea din partea Liceului cu Program Sportiv.  Este de notorietate conflictul dintre dl. Flămând și dl. Radu  (directorul liceului – n.r.).  La discuții, de față cu mine, începeați să vă înjurați, aproape vă luați la bătaie! Eu nu pot să premiez sportivii fără propunerea din partea liceului. Dacă ieșiți la pensie, faceți o asociație sportivă, veniți la Primărie și facem parteneriat de asociere”.

Vasile Mocanu a solicitat formarea unei comisii care să analizeze și să medieze orgoliile interne de la Liceul cu Program Sportiv, din care vor face parte consilierii locali Arămescu, Prorociuc, Cristescu, Cernescu și Munteanu.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string puvSPl to the field below: