Primarii din județul Suceava solicită creșterea numărului lucrătorilor de poliție și dotarea lor corespunzătoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Primarii din județul Suceava solicită creșterea numărului lucrătorilor de poliție și dotarea lor corespunzătoare

De    •   Publicat acum 1 an, 26 septembrie 2018   •   Fara comentarii

Şedinţa ordinară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava pe trimestrul III, desfășurată în prezența președintelui Eugen Șalar și a șefului IPJ comisar șef Adrian Buga, a cuprins informări privind persoanele aflate în situaţii de risc, combaterea cerşetoriei și situaţia cu cetăţenii străini solicitanţi de azil.

La şedinţă au participat primari din 24 localități, șefii poliţiilor din 10 localități, consilieri locali şi consilieri judeţeni, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și a mai multor instituții de învățământ, şefii secţiilor drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava.

În urma prezentării materialelor şi a discuţiilor s-au desprins drept măsuri asigurarea zilnică cu personal de poliţie, stabil la sediile posturilor de poliţie, cel puţin între orele 8 – 16 pentru informarea şi soluţionarea diferitelor probleme care apar în rândul cetăţenilor și reînfiinţarea posturilor de poliţie, care să desfăşoare activităţi specifice numai în comuna în care este destinat postul.

S-a vorbit despre numărul insuficient de lucrători de poliţie și despre starea tehnică a mijloacelor auto din dotarea posturilor, care nu permite asigurarea prezenţei permanente a poliţiştilor în teren.

Primarii din localităţile limitrofe municipiului Suceava au solicitat Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri refacerea parapetelor distruse şi deteriorate, completarea cu indicatoare de presemnalizare, în special în cazul DJ 178, care devine întotdeauna problematic după ploi şi ninsori, necesitând asfaltare pentru diminuarea riscului circulaţiei rutiere.

O altă propunere făcută, în contextul modificărilor ce urmează să fie aprobate la Legea privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, se referă la extinderea formaţiunilor jandarmeriei în judeţ, care să acţioneze pe modelul SMURD.

Șeful Inspectoratului Şcolar a adresat primarilor rugămintea de a lua măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi pazei în şcoli, precum şi pentru acordarea de sprijin în ceea ce priveşte construcţia sau reconstrucţia de şcoli şi grădiniţe prin PNDL.

ISU a pus în discuţie că multe poduri şi podeţe de pe drumurile naţionale sunt subdimensionate, se impune refacerea şanţurilor de scurgere, care să fie betonate.

Referitor la cerşetorie, s-a pus în discuţie descurajarea acestui fenomen prin a nu da bani cerşetorilor, derularea unui program susţinut de informare prin intermediul mass-media şi propunerea de înfiinţare a unui centru social de noapte şi reinserţie socială a persoanelor fără adăpost.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 26 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 26, 2018 @ 9:33 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TWm6g6 to the field below: