Transporturi ilegale de lemn oprite la Vadu Moldovei și Cornu Luncii. Garda de Mediu încearcă să afle de unde provine materialul - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Transporturi ilegale de lemn oprite la Vadu Moldovei și Cornu Luncii. Garda de Mediu încearcă să afle de unde provine materialul

De    •   Publicat acum 1 an, 25 septembrie 2018   •   Fara comentarii

Garda Forestieră Suceava a efectuat, în perioada 22-23 septembrie a.c., controale la circulația pe drumurile publice și forestiere din județul Suceava pentru depistarea transporturilor ilegale de lemn.

Împreună cu lucrătorii din cadrul Poliției Fălticeni, inspectorii au depistat în trafic pe DN 2, pe raza localităților Vadul Moldovei și Cornu Luncii, trei transporturi de materiale lemnoase care, în urma verificărilor, s-au dovedit a fi efectuate cu încălcarea legislației silvice în vigoare. La primul transport, în urma verificărilor întreprinse și a probelor strânse, s-a constatat faptul că transportatorul materialelor lemnoase a efectuat în mod repetat, în baza acelorași documente de proveniență și transport, două curse. În urma inventarierii s-a constatat că volumul încărcat în mijloacele de transport și transportat ilegal este de 12,39 mc cherestea rășinoase. Materialele lemnoase în cauză, în valoare de 8276 de lei, au fost confiscate, iar transportatorul a fost sancționat contravențional.
La cele două transporturi oprite pe raza localității Cornu Luncii, în urma inventarierii materialelor lemnoase s-a constatat faptul că volumul transportat depășește volumul înscris în documentele de proveniență și transport. Materialele lemnoase în cauză, totalizând 22,51 mc cherestea rășinoase, în valoare de 15.037 de lei, au fost confiscate, iar operatorii economici expeditori ai materialelor lemnoase au fost sancționați contravențional, valoarea amenzilor însumând 12.000 de lei.Garda Forestieră Suceava a demarat verificări la operatorii economici expeditori ai materialelor lemnoase, în scopul identificării provenienței materialului lemnos transportat ilegal.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 25 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 25, 2018 @ 9:28 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QFDYom to the field below: