FOTO  /  Proiect “Turist în Dolhești” promovat de Asociația Văii Șomuzului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO  /  Proiect “Turist în Dolhești” promovat de Asociația Văii Șomuzului

De    •   Publicat acum 1 an, 20 septembrie 2018   •   Fara comentarii

Asociația pentru Promovarea Văii Șomuzului s-a constituit oficial în weekendul trecut, în Dolheștii Mici din comuna Dolhești și are ca obiectiv principal susținerea potențialului în turism rural, agroturism și turism cultural.

Asociaţia a încheiat parteneriate cu mai multe asociaţii şi fundaţii care promovează turismul şi care ar putea sprijini proiectul “Turist în Dolheşti”.

Workshop-ul tematic a reunit reprezentanţi ai industriei turismului, autorităţilor locale, antreprenori, consultanţi în marketing, consultanţi în scriere şi implementare de proiecte de la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamţ, reprezentanți ai presei locale și centrale, specialişti în gastronomie, în tradiţii şi meşteşuguri.

Temele abordate pe parcursul atelierului s-au referit la definirea și prezentarea potenţialului de turism rural al zonei Dolheşti – Valea Șomuzului – Fălticeni, identificarea oportunităţilor de dezvoltare sustenabilă și a celor mai viabile căi de finanţare regională la momentul actual, inspirația oferită de modelele de bune practici din programe similare.

 

Organizatorii apreciază că turiștii pot fi atrași să se integreze în comunitatea din Dolhești, care prin autenticitate și tradiții, precum și prin atelierele meșteșugărești sau gastronomice propuse, facilitează astfel de întâlniri.

“Vrem să clădim ceva ce nu a fost împământenit aici, să coasem o ie mândră și făloasă. Pânza e satul, iar oamenii sunt acele și ața cu care coasem ia. Pentru ca ea să fie frumoasă, are nevoie de meșteșugari. Vrem să ne focusăm pe turismul în mediul rural, să aducem, astfel, turişti în zona noastră. În primul rând avem oameni, oameni deschişi, prietenoşi, care comunică, avem multă tradiţie, avem meşteşugari, avem istorie, avem gastronomie  a declaratMirela Nechita, președintele Asociaţiei pentru Promovarea Văii Şomuzului și inițiatoarea proiectului”Turist în Dolheşti”.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 20 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 20, 2018 @ 8:15 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string lwVkec to the field below: