Ministrul Justiției se va întâlni, la Suceava, cu preşedinţii Curţilor de Apel - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ministrul Justiției se va întâlni, la Suceava, cu preşedinţii Curţilor de Apel

De    •   Publicat acum 7 luni, 15 septembrie 2018   •   1 comentariu

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că se va întâlni cu preşedinţii Curţilor de Apel, urmând să participe pe 28 septembrie la adunarea acestora care va avea loc la Suceava.

Pe 10 octombrie, Toader va lua parte, la București, la o dezbatere cu  „toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea”.

La sfârșitul lunii august, aproape 200 de procurori şi judecători au transmis o scrisoare deschisă lui Toader prin care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de declaraţiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public.

Ei au susţinut că afirmaţiile ministrului pot aduce prejudicii societăţii în plan intern, dar şi la nivel internaţional şi şi-au exprimat susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, în contextul declanşării procedurii de evaluare.

Reacţia magistraţilor a venit după ce Toader a declarat că decizia de evaluare a lui Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat  ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”.

A doua zi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a reacţionat, apreciind că astfel de afirmaţii sunt grave pentru justiţie şi pun la îndoială credibilitatea instituţiei.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 15 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 15, 2018 @ 10:07 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Ieste sau nu ieste notarTudorel? Cum, care Tudorel?! Tudorel Slugărel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 80GGir to the field below: