Lungu promite sucevenilor că nu vor plăti mai mult gigacaloria în sistemul centralizat: “E o situație delicată din cauza ultimelor patru guverne” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Lungu promite sucevenilor că nu vor plăti mai mult gigacaloria în sistemul centralizat: “E o situație delicată din cauza ultimelor patru guverne”

De    •   Publicat acum 7 luni, 12 septembrie 2018   •   Fara comentarii

În conferința de presă de azi, primarul de Suceava Ion Lungu a ținut să liniștească populația că va plăti tot 240 lei gigacaloria, în pofida declarațiilor tranșante ale administratorului Bioenergy și Thermonet Adrian Bodea, care ieri afirma că prețul gigacaloriei trebuie să fie majorat pentru funcționarea în continuare a centralei de cogenerare.

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2018/09/11/sistemul-termic-centralizat-din-suceava-aproape-de-colaps-thermonet-solicita-majorarea-pretului-la-gigacalorie-decizia-va-fi-luata-de-consiliul-local-rezultatul-este-foarte-prost-ne-afe/

 

După ce a criticat prestațiile Guvernelor Cioloș, Grindeanu, Tudose și Dăncilă, Lungu a precizat că  “în această iarnă nu ne vom mai încălzi pe biomasă, ci pe gaz metan.  Părerea mea este că prețul total la gigacalorie se va învârti la 400 lei, din care populația va plăti 240 lei, iar Primăria diferența. Ne întoarcem de unde am plecat, va trebui să plătim subvenția la fel ca în 2017 și 2016, undeva la 3 milioane – 3 milioane jumătate euro pe an. E o situație delicată din cauza celor 4 guverne”.

Lungu a mai precizat că nu se pune problema majorării prețului la transportul energiei termice de către Thermonet.

“Cât sunt eu primar nu va mai crește prețul la populație.  Nu cred că cineva poate să-și permită să țină Suceava fără căldură în această iarnă”  a accentuat el, la întrebările ziariștilor.

Lungu a mai completat că  “nu crește valoarea subvenției față de anii trecuți, era bine dacă mai scădea…”

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 12 septembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 12, 2018 @ 1:49 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FAXtN7 to the field below: