Foresta a primit, în sfârșit, 800.000 lei de la Consiliul Local Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

Foresta a primit, în sfârșit, 800.000 lei de la Consiliul Local Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 20 august 2018   •   Fara comentarii

*consilierul fost fotbalist Cristescu a reclamat că “echipa are datorii,  au fost aduși jucători și antrenor de mâna a treia”, iar primarul Lungu i-a replicat că “toți ați terminat în faliment, faci pe lupul moralist”

 

 

Clubul de fotbal Foresta Suceava a primit, azi, din partea consilierilor locali fonduri nerambursabile de 800.000 lei pentru acest an.

Proiectul a primit viza de legalitate, chiar dacă s-a modificat componența Consiliului de Administrație al clubului, primarul PNL Ion Lungu precizând că  “fotbalul românesc este bolnav nu numai la Suceava și eu mulțumesc lui Dumnezeu că încă am avut și am înțelepciunea să nu ne băgăm mai mult în treburile lor decât ne permite legea. Eu la Primărie nu sunt nici procuror, nici anchetator, noi aici vorbim de legalitate.  Fotbalul nu aduce niciun punct electoral la nimeni, dar reprezintă un fenomen social”.

Consilierul Florin Cristescu ( PSD ), fost fotbalist la Foresta, a menționat că  “banii care au fost dați de Consiliul Local nu au ajuns niciodată, totdeauna au mai rămas jucători neplătiți, strategia clubului nu a fost de viitor, a interesat doar momentul.  Au foarte multe datorii, performanța nu există.  Sunt trecuți în proiect antrenori care nu au niciun fel de treabă cu clubul, sunt rude de gradul întâi pe statul de plată, mame, logodnice.  Au fost aduși jucători de mâna a treia și antrenor de mâna a treia din Franța, sunt 20 de jucători care stau la hotel, primesc masă și casă, se cheltuie o grămadă de bani.  Pe statul de plată, pentru 4 luni se cheltuiesc undeva la 360.000 lei”.

Lungu i-a replicat că  “nu ești omul cel mai nimerit să vorbești despre fotbal, eu te-am pus antrenor principal, toate echipele, inclusiv când ai fost și tu, au terminat în faliment, deci faci pe lupul moralist.  Toți ați terminat în faliment, Cetatea, CSM, Foresta…  Dacă noi ne băgăm în jucători, transferuri, ajungem la DNA. Numai cu banii de la Primărie nu se poate face performanță, trebuie să vină un investitor particular”.

Cristescu a răspuns că  “am făcut parte din echipă o lună, altă echipă

nu am mai avut în faliment.  Nu am nevoie de nicio funcție în cadrul clubului”.

În sezonul viitor, care va începe  la finalul acestei săptămâni, Foresta va juca în Liga 3.

Președinte executiv la Foresta este Andrei Ciutac, fiul secretarului Primăriei Ioan Ciutac.

Tot azi, aleșii locali au alocat Asociației de atletism 50.000 lei și Asociației de baschet Phoenix 25.000 lei.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 20 august 2018
 • de:
 • Ultima modificare: august 20, 2018 @ 5:31 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hrnpYd to the field below: