EXCLUSIV Depozitul temporar de deșeuri din Ipoteşti a fost închis. Gunoaiele din municipiul Suceava sunt transportate la Ilișești - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

EXCLUSIV Depozitul temporar de deșeuri din Ipoteşti a fost închis. Gunoaiele din municipiul Suceava sunt transportate la Ilișești

De    •   Publicat acum 11 luni, 12 august 2018   •   Fara comentarii

Autoritățile de mediu au suspendat autorizația de funcționare a spaţiului de stocare temporară a deșeurilor din Ipoteşti al Diasil Service  pe motiv de depășire a suprafeței și capacității.

În aceste condiții, gunoiul din municipiul Suceava se depozitează la Ilișești.

În prezent sunt utilizate următoarele spaţii de stocare temporară: Diasil Service  – spaţiu de stocare temporară din Gura Humorului – zona Lunca Boilor (lângă depozitul neconform Gura Humorului),  municipiul Fălticeni   –spaţiu de stocare temporară pe strada Antileşti, Ritmic Com  – spaţiu de stocarea temporară din extravilanul Ilişeşti,  Servicii Comunale  – spaţiu de stocare temporară din Rădăuţi,  zona Scuntari.

Cantităţi însemnate de deşeuri mai sunt stocate într-un spaţiu de stocare temporară administrat de  Servicii Comunale  Rădăuţi, pe care nu s-au mai depozitat deşeuri din 2015.

În judeţ sunt operaţionale staţiile de transfer cu linie de sortare a deşeurilor şi presă pentru balotare aparţinând Consiliului Local Gura Humorului, staţie de transfer a deşeurilor aparţinând Consiliului Local Vatra Dornei, staţie de tratare mecanică a deşeurilor aparţinând Consiliului Local Rădăuţi, linie de sortare şi balotare a deşeurilor aparţinând Consiliului Local Siret, staţie de sortare şi prese de balotare a deşeurilor reciclabile aparţinând Ritmic Com Suceava punct de lucru Ilişeşti, platformă pentru sortarea deşeurilor aparţinând Diasil Service Suceava, platformă pentru sortarea deşeurilor aparţinând Test Prima Suceava, platformă pentru sortarea deşeurilor aparţinând Gospodărire Orășenească Vatra Dornei și spaţiu pentru sortarea deşeurilor aparţinând Florconstruct Câmpulung Moldovenesc.

 

*Relocarea gunoaielor din întreg județul la Moara și Pojorâta ar însemna 24.000 de curse cu camioane

 

În prezent sunt depozitate în județ 420.000 tone gunoi, după 6 luni cantitatea urmând să crească cu 60.000 tone, ceea ce înseamnă aproximativ 24.000 de curse cu camioanele numai pentru relocare. Prima celulă funcțională a depozitului de la Moara poate primi 1,38 milioane tone de gunoi, ceea ce înseamnă că doar prin transferul celor 480.000 tone se va ajunge la un grad de ocupare de 34%.

Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a declarat, vineri, la Suceava, că toată cantitatea ar urma să fie mutată la Moara și Pojorâta.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 12 august 2018
 • de:
 • Ultima modificare: august 12, 2018 @ 1:27 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rbA1p6 to the field below: